Kimse Yok Mu Derneği'ne gönüllü yardıma engel yok!

Bakanlar Kurulu, dört bir yanda yardıma muhtaç insanlara el uzatan Kimse Yok Mu Derneği'nin izin almaksızın kampanya yapma hakkını gasp etti ama gönüllü yardıma engel yok.

Kimse Yok Mu Derneği'ne gönüllü yardıma engel yok!

Kimse Yok mu Derneği, izinsiz yardım toplayabilen 12 dernek ve 9 vakıftan biriydi. Bu dernek ve vakıfların içinde görev yapan bazılarının yöneticilerine ilişkin hapis kararları ve süren yargılamalar olmasına rağmen onlar hakkında böyle bir yola tevessül edilmedi. 

Ayrımcı kararın ardından, Kimse Yok mu Derneği’ne yapacağı çalışmalarda bulunduğu yerdeki en yakın mülki amirden izin alma zorunluluğu getirildi. Dernek para toplayamayacak, ancak kamu yararına çalışan dernek statüsü gereği yardım kabul etmeye devam edecek. 

Derneğin izinsiz  yardım toplama yetkisi kaldırılsa bile hayırseverler derneğin genel merkezine, şubelerine giderek  ya da  online bağış yapabilcek. Derneğin bu amaçla bankalarda tanımlanmış hesapları var. 

Bankalardan doğrudan makbuz karşılığı kurban, su kuyusu, katarakt, yetim gibi herhangi bir projeye katkıda bulunulabilecek. Ayrıca Kimse Yok mu’nun Genel Merkezi’ne ya da şubelerine giderek yardımlar elden de ulaştırılabilecek.

<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği'ne gönüllü yardıma engel yok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER