Kimse Yok Mu'nun var olan kampanyalarına da durdurma çıktı

Kimse Yok Mu derneği'nin izinsiz yardım toplama yetkisi kaldırılırken, var olan yardım kampanyaları da durduruldu

Kimse Yok Mu'nun var olan kampanyalarına da durdurma çıktı

Kimse Yok mu derneği'nin izinsiz yardım toplama yetkisinin Bakanlar Kurulu'nca kaldırılmasının ardından  şimdi de İstanbul Valiliği'nin dernekten, akıl almaz bir istekte daha bulunduğu ortaya çıktı. Dernek Genel Başkanı İsmail Cingöz'ün duyurduğu talebe göre Valilik Kimse Yok mu'nun var olan yardım toplama faaliyetlerini de durdurmasını ve bunlarla ilgili bilgi ve belgelerin denetçilere teslim edilmesini istedi.

BAŞLANMIŞ PROJELERE DE DURDURMA ÇIKTI

Hükümetin hizmet hareketine yönelik yürüttüğü cadı avında son kurban Kimse Yok mu derneği olurken daha önce planlanmış ve başlanmış yardım projeleriyle ilgili de durdurma kararı çıktı. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Valilikten alacakları bir izinle devam edecekler' şeklinde basite indirgediği süreçte İstanbul valiliği devam eden kampanyaların durdurulmasını, geriye dönük bilgi ve belgelerin de bakanlık denetçilerine verilmesini istedi.


İŞTE DURDURMA KARARI

Dernek Başkanı Cingöz, olayı duyurduğu mesajında ''Bakanlar Kurulu Kararı üzerine Perşembe 17. 02 de Yangından Mal Kaçırma Tebligatını da hukukçularımızla değerlendireceğiz. Var olan tüm kampanyaları durdurun demenin ki, hepsi kararı alınmış bir yıllık bildirimleri yapılmış devam eden proje ve faaliyetlerdir. Eğer yarım kalırsa yetimhaneler, aksarsa aş evleri, aç kalırsa mülteciler, işlemezse açılan hastaneler..İki dünyada da mesulü sizlersiniz'' dedi.

1600 KUYUNUN DEVAMI, 30 BİN AMELİYAT BEKLEMEYE ALINDI

Cingöz, Arınç'ın sözlerine atıfla, ''İki satır yazı yazın, izin isteyin buyurmuşsunuz. İki satır değil koca koca dosyalarla gerekçelerle yapılanları anlatıp izin isteyeceğizFilistin, Suriyeli mülteciler, Yetimlerimiz için, Somali için, Türkmenler için ve hala yardıma devam ettiğimiz Soma şehit aileleri için. Açılan 1600 kuyunun devamı, vesile olunan 26.000 katarakt ameliyatı ve planlanan 30.000 ameliyat için. İzin isteyecek bekleyeceğiz. AKUT'la beraber ülkemizin en donanımlı geniş bütçeli ve insan kaynağına sahip ASYA arama kurtarma ekibinin dağılmaması için isteyeceğiz.'' dedi

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'nun var olan kampanyalarına da durdurma çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER