Kobani eylemleri ülkeyi kasıp kavurmaya devam ediyor

İstanbul Valiliği, dün yaşanan Kobani protestolarında 3’ü polis, 52 kişinin yaralandığını açıkladı.t

Kobani eylemleri ülkeyi kasıp kavurmaya devam ediyor

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden PKK taraftarları Türkiye genelinde eylemler düzenliyor. İstanbul’da eylemlerin olduğu illerden biri. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, bu eylemler kapsamında dün 3’ü polis, 52 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde 08.10.2014 Çarşamba günü kanun dışı gösteriler yapılmış ve çıkan olaylara güvenlik kuvvetlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. 66  göstericinin  gözaltına alındığı olaylarda, 3'ü Polis Memuru olmak üzere  toplam 52 kişi yaralanmıştır.Kolluk kuvvetlerimiz, kamu düzeni ve güvenliği ile halkın huzurunun bozulmasına yönelik eylemlere karşı her türlü tedbiri almış olup gerektiğinde müdahalede bulunmakta tereddüt göstermemektedir. Halkımızı, her türlü tahrik ve provokasyona karşı sağduyulu ve serinkanlı tavrını korumaya davet ediyoruz.” denildi. 

Okmeydanı ve Dolapdere'de Kobani gerginliği

Okmeydanı ve Dolapdere'de, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için toplanan grup polise taş ve molotof kokteyli atınca, polis de gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Okmeydanı Anadolu Kahvesi önünde toplanan grup, polise taş ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis de gruba biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Atılan biber gazlarından çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Müdahale sonrası ara sokaklara kaçarak dağılan göstericiler, daha sonra yeniden toplanarak polise bir kez daha havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Atılan molotof kokteylleri, bir TOMA ile 'Akrep' tabir edilen zırhlı polis aracına isabet etti. Yanan zırhlı araç, TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile söndürüldü.

Dolapdere'de polis müdahalesi 

Dolapdere'de ise yola barikat kuran yüzleri maskeli gruba polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Atılan biber gazından çevreden geçen vatandaşlar da etkilendi. Polisin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

Bursa'da Kobani eyleminde bir genç silahla vuruldu

Bursa'da, IŞİD'in Kobani saldırısını protesto eylemlerinde bir genç silahla vuruldu. Bacağından yaralanan Emrah Işık, hastaneye kaldırıldı. 

Emek Mahallesi'ndeki gösteriler sırasında ise 18 yaşındaki Emrah Işık, silahla vuruldu. Emrah Işık'ın kardeşi Mahsun Işık, yaşananları şöyle anlattı: "Yolun karşısına geçiyorduk. O sırada Kobani için yürüyüş yapıyorlardı. TOMA su sıkıyordu. Ağabeyim bir anda 'torpil patladı' dedi. Bir baktım ayağında yara var. O sırada bile tazyikli su sıkıyorlardı. Aldım hastaneye getirdim. Siyah bir Megan araçtan ateş edildiğini gördük. Polisler kendilerinin öyle bir aracının olmadığını söylüyor. Ağabeyim kahvede çalışıyordu."

Dargeçit’te polis merkezine silahlı saldırı 1 kişi yaralandı

Kobani’yi bahane edip ortalığı savaş alanına çeviren PKK yandaşlarının çıkardığı olaylar sırasında Dargeçit ilçesinde yüzleri maskeli silahlı kişilerce ilçede bulunan polis merkezine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada bir kişi yaralandı. Kızıltepe ilçesinde ise göstericiler tarafından durdurulan araçta bulunan 2 erkek şahıs silahla vurularak öldürüldü. 

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Derik'ten sonra Dargeçit İlçe Polis Merkezi’ne saat 20.30 civarında uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunulması üzerine verilen karşılık sonrası saldırganlardan bir erkek şahıs yaralandığı ve Dargeçit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. 

Viranşehir'de olaylar devam ediyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto nedeniyle gece boyu süren gerginliğin ardından sabah saatlerinde de bazı esnaf kepenkleri açmadı.

Gece yaşanan olayların ardından  meydana gelen hasarlar sabah ortaya çıkmaya başladı. Saldırılardan mobese kameraları, bilboardlar, Urfa-Mardin yolu trafik ışıkları da nasibini aldı. İş yerleri ciddi zarar gördü. Viranşehir-Diyarbakır yolu taşlarla kapatıldı.

Şanlıurfa’da Kobani gerginliği

Suriye’nin Kobani şehrinde IŞİD ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD güçleri arasındaki çatışmaları bahane eden örgüt yandaşları, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde tünel civarında D-400 karayolunu trafiğe kapatıp, ilçede bazı kurumlara saldırı düzenledi.

İlçede gerginlik çıkaran örgüt yandaşları tünel civarında D-400 karayoluna kaya parçaları yuvarlayarak yolu trafiğe kapattı. Emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu D-400 karayolu belirli bir süre sonra trafiğe açıldı. 2 gecedir yaklaşık aynı saatlerde Kurtuluş Mahallesi tünel civarında olay çıkaran örgüt yandaşlarını, ilçede ikamet eden vatandaşlar, sağduyulu olmaya davet etti. 

Ayrıca Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ise PTT binasına molotof bombası fırlatıldığı ve PTT binasında maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

Ajanslar

<< Önceki Haber Kobani eylemleri ülkeyi kasıp kavurmaya devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER