Komiser adliyede yaşadığı skandalı anlattı

Komiser Halil Kocaman, 3 gün boyunca ifadesi alınmadan gözaltında tutulduğunu ve savcının kendisine 'İmzala ve defol git' dediğini söyledi.

Komiser adliyede yaşadığı skandalı anlattı

Emniyet’e operasyonda serbest bırakılan polisler kendilerine yapılan hukuksuzlukları basın mensuplarına anlattı.

3 gün boyunca gözaltına tutulduktan sonra savcılık tarafından ifadesi dahi alınmadan serbest bırakılan komiser Halil Kocaman, ‘Bu yapılanlar kendi yamukluklarını örtmek isteyenlerin uydurduğu yalanlardır’ dedi. Kocaman, “ Yakalama tutanağımda bana hükümet aleyhinde suç işleme, bilişim sistemine sızma gibi suçlar isnad edildi. Ancak bu konularda bana hiç bir soru sorulmadı” dedi. 

‘BEN BUNU YAPMAZSAM SUÇ İŞLERİM’
Kendisine hakkında adli işlem yapılan ve kamuoyunda tanınmayan bir şahsı dinlediği için sorular sorulduğunu belirten Kocaman “Bu benim hukuk devletinde yapmam gereken bir görevi bugün de olsa aynısını yine yaparım” ifadelerini kullandı. Kocaman, “Hukuk devletinde ben bunu yapmak zorundayım. Eğer yapmazsam suç işlemiş olurum. Beni 3 gün boyunca gözaltında tuttular. Madem ifadem alınmayacaktı ve suçsuzdum o zaman ben niye burada tutuldum.” dedi. 

‘İMZALA VE DEFOL GİT’
Savcının ağır ifadeler kullanarak kendisini kovduğunu belirten Kocaman şunları söyledi:

Savcı ‘imzala ve defol git’ şeklindeki sözlerle beni kovdu. Ben normal bir zamanda hukuk devletinde şu işlemi yapnmadığımdan dolayı ceza alır soruşturma geçiçirim. Ama şimdi ise bu işlemi yaptığım için soruşturma geçiriyorum."

‘İNTİKAM ALIYORLAR’
Komiser yardımcısı Ahmet Sarı ise kendilerinden intikam alındığını söyledi. Sarı, ‘2002 yılında bu hükümet iktidara geldiğinde şahit olduğunuz şehit cenazelerinde kovalanan insanlar şimdi bizden intikam alıyor.’ dedi.
<< Önceki Haber Komiser adliyede yaşadığı skandalı anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER