Lice olaylarında talimatı veren isim

Lice olaylarının altından ‘Reber’ kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz çıktı.

Lice olaylarında talimatı veren isim

  • Lice olaylarının arkasındaki isim ‘Reber’ kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz.
  • Bölgede PKK adına uyuşturucu trafiğini yönetiyor. 
  • Yıldeniz’in örgütün çekilmesine de karşı çıktığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’ndeki Jandarma Karakolu İnşaatı’na yönelik protesto eylemlerini PKK’nın Diyarbakır bölge sorumlularından ‘Reber’ kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz’in kışkırttığı öğrenildi. PKK’nın sözde Diyarbakır sorumlusu ‘Doktor Aydın’ın yardımcısı olan ve Lice Dibek kırsalında yaklaşık 200 PKK’lıyla halen bölgede barınan Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz’den habersiz bölgede hint keneviri uyuşturucu ekimi yapılmıyor. Tüm uyuşturucu tarlalarının sorumlusu olan Yıldeniz, uyuşturucudan elde edilen paralardan PKK adına sözde vergi alıyor. 

Akşam'da yer alan habere göre olayların arkasındaki isim “Reber” kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz’in uyuşturucu trafiğinden elde edilen büyük rant nedeniyle çözüm sürecinde bağımsız hareket ettiği belirtildi. Lice’nin Dibek kırsalında kendine bağlı 200 PKK’lıyla barınan ve sınırdışına çekilmeye karşı çıkan Yıldeniz, bölgedeki bir çok kanlı olayın da sorumlusu.   

Yıldeniz’in emrini verdiği saldırılardan bazıları şöyle:

- 3 Ocak 2008 Diyarbakır’da askeri servis aracına saldırı düzenlemek isterken çoğu öğrenci 8 sivilin ölümü, 66 kişinin de yaralanması.  

- 8 Ekim 2008 Diyarbakır’da polis servis aracına saldırı; 1’i servis şoförü, 4’ü polis 5 kişi şehit oldu. 18 polis yaralandı. 

- 14 Temmuz 2011 Silvan saldırısı sonucu 13 asker şehit oldu. 7 asker yaralandı. 

- Bölgedeki çok sayıda eylem ile asker kaçırma olayları.
<< Önceki Haber Lice olaylarında talimatı veren isim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER