Maliye Bakanı: Artık ekonomide yeni bir dönem başlıyor

Maliye Bakanı Şimşek özelleştirme konusunda yeni bir döneme geçileceğinin sinyalini verdi.

Maliye Bakanı: Artık ekonomide yeni bir dönem başlıyor

Şimşek 'Geçenlerde Kalkınma Bakanımızla da görüştüm, Özelleştirme İdaresini kamu özel yatırımları çerçevesinde bir uzmanlık birimine dönüştürelim. Yani PPP (kamu-özel sektör ortaklığı) dediğimiz süreçte esas o görevi görsün diye. Çünkü portföye bakıyorsunuz, şu anda üzerinde çalıştığımız şey Milli Piyango'dur, onu bu sene tamamlayacağız. Başka limanlar var, onları da tamamlayacağız. Başka elektrik üretiminden bahsediyoruz, o süreci de hızlandıracağız. Geriye bir tek bizim ikincil halka arz konusu gündemde olabilecek bir takım şirketler kalıyor. Yani portföy küçülüyor. Dolayısıyla ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemde, bu süreci de hızlandırarak özelleştirmenin idaresinde bir yeniden yapılandırmaya ihtiyaç olacak" diye konuştu.

Özelleştirme devri sona eriyor. Özelleştirme portföyünün her geçen gün küçüldüğünü belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Özelleştirme İdaresi'ni kamu özel yatırımları çerçevesinde bir birime dönüştürelim mi diye Kalkınma Bakanlığımızla görüşüyoruz. Önümüzdeki dönem Özelleştirme İdaresi yeniden yapılanacak' dedi.

Gediz Elektrik'in devir teslim töreninde konuşan Şimşek, mayıs bütçesini pazartesi günü paylaşacaklarını belirterek 'Bütçe rakamları çok iyi. Bunun arka planında enerji sektöründe nakit akışının nispeten iyileşmesi de var. Botaş'ın geçmişe yönelik yükümlülüklerini ve cari yükümlülüklerini yerine getirmesi de bütçedeki iyi performansta etkili oldu" dedi.

'TERMİK SANTRAL' ÇAĞRISI

Elektrik dağıtım portföyünün tamamlanmasıyla Şimşek'ten iş dünyasına 'Termik santrallere ilgi gösterin' çağrısı geldi. Şimşek, 'Yerel kaynaklarla üretimi artırma potansiyelimiz var' diye konuştu

<< Önceki Haber Maliye Bakanı: Artık ekonomide yeni bir dönem başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER