Mavi Marmara davasında bir skandal daha

İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun Mavi Marmara Gemisi saldırısıyla ilgili belgeleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne göndermediğini açıklamasının ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Mavi Marmara davasında bir skandal daha

Her fırsatta Mavi Marmara üzerinden sömürü yapan AKP'nin, Mavi Marmara Gemisi saldırısıyla ilgili belgeleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne göndermediği ve bu nedenle yargılama yapılamadığı ortaya çıkmıştı. Skandala İHH Başkanı Bülent Yıldırım da "İçeride truva atları var" diyerek tepki göstermişti.
 
Yaşanan bu skandalın ardından AKP' Hükümetinin aynı konuda yeni bir skandala daha imza attığı ortaya çıktı.
 
Star'dan Sibel Eraslan bugünkü "Mavi Marmara’da ‘bitişik mesafe’ sorular" başlıklı yazısında çok önemli bir detayı paylaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.
 
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Mavi Marmara davası için ifade vermek isteyen Komor Devleti temsilcilerine AKP tarafından vize verilmediğini ve bu yüzden geri dönmek zorunda kaldıklarını yazdı. Mavi Marmara gemisinin Komor Adaları bandıralı olduğu düşünüldüğünde neden verecekleri ifadeler çekinildiği merak konusu..
 
İŞTE SİBEL ERASLAN'IN YAZISININ İLGİLİ KISMI;
 
"Komor Devleti temsilcileri, aralarında Cumhurbaşkanı müsteşarı da var, dava hakkında Türkiye’ye gelerek görüşme talebinde bulunmuşlar. Kendilerine vize verilmediğinden Tanzanya ve Kenya’dan geri dönmek zorunda kalmışlardır. Niçin?
 
Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin talep ettiği bilgi desteği de Mavi Marmara’dan esirgenmiş. Niçin?
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın Mavi Marmara’ya dair samimi hassasiyetini biliyoruz. Mazlumun, masumun, Ümmetin derdini kendilerine söylemeyelim de kime yanalım biz?..."

<< Önceki Haber Mavi Marmara davasında bir skandal daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER