Medyuma 22 bin TL kaptırdı

Tartıştıktan sonra evi terk eden karısını bulmaya çalışırken medyum tarafından dolandırıldı.

Medyuma 22 bin TL kaptırdı

Eskişehir'de yaşayan M.K., tartıştıktan sonra evi terk eden karısını bulmaya çalışırken internet üzerinden tanıştığı medyum tarafından dolandırıldı. M.K., medyumun 'Eşini bir gün içerisinde bulacağım. Ama bunun için masraf gerekecek' sözüne kanarak, kredi çektiği 22 bin TL'sini kaptırdı. M.K., parayı aldıktan sonra kaçan sözde medyum hakkında şikayette bulundu. 

M.K. adlı vatandaşın eşi A.K., bir süre önce eşiyle tartıştıktan sonra evi terk etti. M.K. eve gelmeyen karısını kendi imkânlarıyla aramaya başladı ancak eşinin izini bulamadı. Bir gün internette dolaşırken bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden medyum ilanı gördü. Söz konusu medyum ilanında kayıp kişilerin kısa sürede bulunduğu yazısını gören M.K., sitedeki telefondan kendisini medyum olarak tanıtan kişiye ulaştı. Medyum, eşini bulmak için ne yapması gerektiğini soran M.K.'ya, "Üzülme eşini 24 saat içinde bulabilirim. Ancak, 25-30 bin lira civarında masraf gidebilir. Hazırlıklı ol." dedi. M.K., bu sözler üzerine bir bankadan kredi olarak çektiği 20 bin lirayı eşinin bulunması için banka yoluyla medyumun hesabına havale etti. 

Bir gün sonra M.K.'yı arayan sözde medyum, artık üzülmemesi gerektiğini, eşini bulduğunu Eskişehir'e yola çıkacakları müjdesini verdi. Ardından arama çalışmaları sırasında masrafın arttığını anlatıp, bu kez M.K.'den 2 bin lira daha göndermesini istedi. Eşinin bulunmasına sevinen koca, bunun üzerine sözde medyuma 2 bin lirayı daha banka yoluyla gönderdi. Bir gün sonra M.K.'yı yine arayan sözde medyum, eşini Eskişehir'e getirmek için arabayla yolda seyir halinde olduklarını ancak üzerlerindeki paranın yetmediğini belirterek, 2 bin lira daha para göndermesini istedi. Bu durum, eşine kavuşmayı bekleyen M.K.'yı düşündürdü. Bulunmasına rağmen hala telefonda eşiyle görüşememesi ve kendisinden sürekli para istenmesi üzerine durumdan şüphelenen M.K., dolandırıldığını düşünerek polise ve savcılığa giderek yaşadıklarını anlattı. Polis ve savcılık, yaptığı araştırmada, M.K.'nin internet üzerinden medyum ilanı veren ve kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs tarafından dolandırıldığını tespit etti. Hem 22 bin lira paradan olan hem de karısını bulamayan M.K.'nin şikayeti üzerine polis ve savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı. 

CİHAN

 
<< Önceki Haber Medyuma 22 bin TL kaptırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER