Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve kar kapıda!

Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve kar kapıda!

Meteoroloji'den alına bilgilere göre, bugün kuzeybatı kesimlerdeki yağışların öğle saatlerinden itibaren ani sıcaklık düşüşü ile birlikte kar yağışına dönüşeceği, Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda yer yer yoğun kar yağışının görüleceği, ayrıca gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kar yağışının etkisini artıracağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, doğu kesimlerde çığ tehlikesi vb.) tedbirli olunması açıklandı. 


Bugün; kuzeybatı kesimlerde, Pazar günü ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.  Soğuk hava, kar yağışı, kuzey ve batı kesimlerde beklenen fırtına, iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı  dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.     

08.12.2013 Pazar günü; yağışların kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, soğuk havanın ülke genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Rize, Artvin çevreleri ile  Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güneyinde yoğun olması bekleniyor. 

09.12.2013 Pazartesi günü; ülke genelinde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği, Rize, Artvin, Sinop'un batısı, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Van ve Hakkari çevrelerinde kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.  Şu anki meteorolojik verilere göre; Salı günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava ve kar yağışının etkisine girmesi bekleniyor.        

<< Önceki Haber Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve kar kapıda! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER