Meteoroloji'den bütün yurda 3 kritik uyarı!

Sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği ve yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar olarak beklendiği belirtildi

Meteoroloji'den bütün yurda 3 kritik uyarı!

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan hava durumu tahminlerine göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Yapılan son değerlendirmelere göre; Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak ile sabah ilk saatlerde İstanbul çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Karadeniz kıyıları ile İstanbul ve Trabzon çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.


Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 1

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde yağmurlu 7

İzmir: Parçalı bulutlu 9

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 12

Antalya: Az bulutlu 12

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 7

Trabzon: Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu (Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor) 7

Erzurum: Parçalı bulutlu -5

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 1

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON UYARISI: Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü ve devam eden kar yağışı nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında halen tarımsal faaliyette bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

<< Önceki Haber Meteoroloji'den bütün yurda 3 kritik uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER