Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! Hem de hafta boyunca...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu uyarısı yaptı. Bakın hangi bölge ve şehirlerde hava nasıl olacak...

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! Hem de hafta boyunca...

Yaz bir nebze olsun yağmurlarla serinleyecek. Meteoroloji sağanak yağış uyarısı yaptı. Son tahminlere göre Karadeniz, İç Anadolu, Marmara ve Ege'de hafta boyunca sağanak yağışlar bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLA

Uzman Röportajı: "Özellikle Ege'nin iç kesimlerinde Afyon, Burdur, civarı yine Akdeniz'de Isparta civarı Antalya'nın iç kesimleri yüksek kesimlerinde yağışlar var. İç Anadolu'nun batısında yine Eskişehir, civarı Konya'nın batı ilçeleri, yine İçanadolu'da Başkent'te yağış alacak."

Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri de yağışlı sistemin etkisi altına giriyor.

Uzman Röportajı 2: "Trakya'da Edirne'nin güney ilçelerinde ve Tekirdağ'ın iç kesimlerine doğru  yağışlar gözükecek."

Meteoroloji'ye göre yağışlar yurdun yüksek kesimlerinde daha çok etkili olacak. Meteoroloji özellikle Konya'nın batısı için sel ve su baskını uyarısı yaptı. Tahminlere göre yağışlı hava etkisini Perşembe'den itibaren kaybedecek.

Uzman Röportajı 3: "Konya'nın batısında yani o Akşehir, Ilgın çevresinde, Sultan Dağları civarında yağışlar biraz daha kuvvetli. Buralarda sel su baskını riski de bulunuyor."

Ve İstanbul...

Uzman Röportajı 4: "Yarın gece saatlerinde yağış ihtimali bulunuyor ve çarşamba günü de kuzey kesimlerde özellikle İstanbul'un aralıklarla sağanak yağış geçişleri görülecek gibi. Poyraz hızını kesmiyor devam ediyor aynı şiddette 3 gün boyunca."

Yağış alan bölgelerde bir kaç derecelik sıcaklık düşüşü bekleniyor. 

Uzman Röportajı 5: "Marmara ve Karadeniz ile birlikte İç Anadolu'nun kuzeyinde sıcaklıklarda yaklaşık 2-3 dereceye varan düşüşler meydana gelecek."

<< Önceki Haber Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! Hem de hafta boyunca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER