Metin Serezli öldü - Metin Serezli kimdir?

Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli evinde hayatını kaybetti.

Metin Serezli öldü - Metin Serezli kimdir?

Metin Serezli'nin eşi Nevra Serezli, sanatçının bugün 07.00 sıralarında yaşamını yitirdiğini söyledi. Sanatçının yaklaşık 2,5 yıldır akciğer kanseri olduğunu ifade eden Nevra  Serezli, vefat ettiği sırada kendisinin ve oğlunun yanında olduğunu belirtti.

Metin Serezli kimdir?

 Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, sanat yaşamında çok sayıda  oyun ve filmde rol aldı. Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yapan Serezli, 1934'de  dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi  Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümlerinde okudu.  1954'te İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak oyunculuğa  atılan Serezli, Erlangen, Bristol ve Avignon festivallerine oyuncu ve Türkiye  delegesi olarak katıldı.

1955'te ''Dormen Tiyatro''sunun ilk oyunu olan ''Papaz Kaçtı'' komedisi  ile profesyonel tiyatro hayatına başlayan sanatçı, bugüne kadar tiyatrodan hiç  kopmadı. Dormen Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Altan Erbulak ile birlikte kurduğu  ''Çevre Tiyatrosu'' ve son yıllarda görev aldığı ''Tiyatro İstanbul''da  100'den  fazla oyunda rol aldı, 28 oyun ve 5 müzikali yönetti. 200'den fazla radyo oyununda yönetmen ve oyuncu olarak görev alan  sanatçı,  50'den fazla film çevirdi, birçok dizide oyuncu ve sunucu olarak görev  yaptı.


<< Önceki Haber Metin Serezli öldü - Metin Serezli kimdir? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER