Milletvekili'ne THY ayıbı uçakta protesto edildi

Bağımsız milletvekili Muhammed Çetin'in, uçakta milletvekillerine sağlanan haklarının kaldırılmasına beraber uçtuğu milletvekilleri tepki gösterdi, yolcular alkışlarla protestoya destek verdi.

Milletvekili'ne THY ayıbı uçakta protesto edildi

AKP'den istifa ederek bağımsız milletvekili olarak Meclis çalışmalarına devam eden milletvekili Muhammed Çetin'in, geçtiğimiz günlerde THY tarafından tamamen keyfi olarak 'TBMM ile THY arasındaki protokol gereği bilet upgrade etme hakkı'' elinden alınmış üstelik milletvekili, İslamabad'a giden uçaktan indirilmeye de çalışılmıştı. 

Olayın duyulmasının ardından THY yönetimi tatmin edici bir cevap vermezken, konuyu çözmek ve Meclis itibarını iade edecek bir girişimde bulunmayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tavrı çok eleştirilmişti.

Bugün ne THY, ne de Cemil Çiçek'e gerek kaldı... Muhammed Çetin'e yapılan muameleyi bindiği THY uçağında diğer partilerin milletvekilleri ve vatandaşlar protesto etti.

Çetin, Twitter adresinden olayı duyururken şunları yazdı:

''Yine bugün Uçaktaki farklı muamele diğer vekil arkadaşlarım ve halkın müdahalesi ile protesto edildi. CHP ve MHP İstanbul ve Kocaeli vekillerimiz, diğer yolcularımız ile 15 dakika protesto yaptılar, bravolarla alkışladılarAyrımcılık ve nefret suçu, uluslararası uçuş miles kart sahiplerinin düzenlemesine de muhalif. Ama hukukun, hakkın çiğnendiği, ayrımcılığın yapıldığı tek yer ve husus keşke sadece bu olsa. Bu ayıp TBMM ve Sayın Çiçek'e mi, bana mı THY'ye mi ait? Hayırlı günler''

Muhammed Çetin uçaktan 2 kare de fotoğraf paylaştı. 



<< Önceki Haber Milletvekili'ne THY ayıbı uçakta protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER