Müdürler, başarı belgelerini yaktı

MEB’in tartışmalı puanlama sistemiyle 7 bin okul müdürünü görevden almasına tepkiler sürüyor.

Müdürler, başarı belgelerini yaktı

Türk Eğitim Sen üyeleri dün Ümraniye İlçe Milli Eğitim önünde eylem yaptı. Atamaların siyasi ve ideolojik sebeplerle yapıldığını ileri süren eğitimciler, MEB’in kendilerine verdiği başarı belgelerini yaktı.

KIDEM HİÇE SAYILDI

Zaman'dan Burcu Öztürk'ün haberine göre; okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde 7 binden fazla müdürün yandaş sendikadan olmadığı için görevden alınmasına tepkiler devam ediyor. Uygulamaya karşı çıkan Türk Eğitim Sen üyeleri dün Ümraniye İlçe Milli Eğitim önünde eylem yaptı. Okul müdürlerinin kıdemi hiçe sayılarak siyasi ve ideolojilere göre atamalar yapıldığını ileri süren eğitimciler, bunun eğitimde kutuplaşmalara yol açacağını ifade etti. Eylemden sonra görevden alınan okul müdürleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen başarı belgelerini yaktı.

'HİÇ BİRİMİZİ TANIMADAN DEĞERLENDİRME' YAPILDI

Ümraniye Merkez Anadolu Lisesi’nde okul müdürüyken görevden alınan Nesimi Alpkılıç da başarı belgelerini yakan isimlerden biriydi. Yargı ve polise yapılan tasfiyelerin ardından eğitime sıra geldiğini dile getiren Alpkılıç, “Dört ay önce gelen müdür bizi değerlendirdi. Emin olun ki hiçbirimizi tanımıyor ama bana 68 puan vererek başarısız saydı. Dün beni başarılı sayanlar bugün başarısız sayıyor.” şeklinde konuştu. 20 yıllık eğitimci olan Mustafa Çek de, “Görevden alınmaya değil, yapılan adaletsizliğe, hukuksuzluğa isyan ediyoruz.” dedi.

'SİYASİ VE İDEOLOJİK DAVRANAN KOLTUĞU KAPTI'

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu da basın açıklaması yaptı. Puanlama sistemini eleştiren Hasanpaşaoğlu, iktidara yakın olan sendikaya üye müdürlerin yüksek puan aldığını öne sürdü. Yıllarını eğitime adamış isimler yerine siyasi ve ideolojik davrananların müdür koltuğuna oturduğu, bunun da kurumlarda infiale yol açacağı belirtildi. Açıklamada Milli Eğitim’de açık bir kadrolaşma operasyonu yapıldığı ve okulların, siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline geleceği kaydedildi. Görevden almaların eğitim tarihi için utanç vesikası olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “28 Şubat’taki tetikçilerin yerini 21 Ağustos tetikçileri almıştır. Bu apaçık bir kıyımdır, zulümdür. Bu zulme sessiz kalmayacağız.” denildi. Ayrıca sendika olarak her türlü hukuki yola başvurulacağı ifade edildi.

BAKANIN TEBRİK ETTİĞİ MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Kısa zaman önce başarılarından ötürü maaş, üstün başarı belgesi gibi ödüllere layık görülen okul müdürleri şimdilerde 75 puanın altında kalarak başarısız sayılıp görevinden alındı. Üstelik bu isimler, okul müdürleriyle çalışma süresi 2 ayı bile bulmayan ilçe milli eğitim müdürleri tarafından çok düşük puanlarla değerlendirildi. Bunlardan biri de Ankara Sincan İl Genel Meclisi Ortaokulu Müdürü Erdinç Çağlar. 2006’dan beri idarecilik yapan Çağlar, bakanlık ve kaymakamlık tarafından birçok kez takdir belgesi ile ödüllendirilmesine rağmen 59 puan alarak başarısız sayıldı. Çağlar, 8 yıllık müdürlüğü süresince 1 aylıkla ödüllendirme, 1 valilik takdir belgesi, 1 bakanlık teşekkür belgisi, 2 kaymakamlık takdir belgesi, 1 il müdürlüğü teşekkür belgesi, 3 kaymakamlık başarı belgesi, 3 Sincan ilçe milli eğitim müdürlüğü teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Bunun yanı sıra 15’e yakın hizmet içi seminer, kurs ve çalıştay sertifikası aldı. Toplam Kalite Yönetimi Sincan 2.liği, 2 yıl art arda okulunun temiz, sağlıklı ve düzenli olmasından dolayı beyaz bayrak ödülü, çevre ve beslenme projesi için ödüller aldı. Fatih Projesi’ni ilk uygulayan okul olarak başarı gösteren müdür, Milli Eğitim Bakanı ve müsteşar tarafından da okula gelinerek tebrik edildi.
<< Önceki Haber Müdürler, başarı belgelerini yaktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER