Mustafa Yeşil'den o habere yalanlama

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'den, havuz medyasının yayın organı Star'ın "Kurcalama Arkasında Biz Varız" haberine yalanlama geldi.

Mustafa Yeşil'den o habere yalanlama

İşte Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil vekili Av. Mehmet Yusuf Burak tarafından yapılan o açıklama:

"04.02.2014 tarihinde "Kurcalama Arkasında Biz Varız" manşeti ile yer verilen "Mustafa Yeşil'le Konuştum" başlıklı haberde Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Sayın Mustafa Yeşil'in, haber içeriğinde röportaj veren Hanefi Avcı ile 10.06.2010 tarihinde yapmış olduğu görüşmede ilgili dönemde yapılan soruşturmaların kendisine yakın Hizmet hareketi tarafından yaptırıldığı intibaı içeren ifadelerde bulunduğu yönündeki iddia ve beyanları kesinlikle gerçek dışı olup bu husus bizatihi görüşmeye tanıklık eden Gazeteci Faruk Mercan tarafından http://farukmercan.com/?p167 uzantılı kişisel internet sitesinde ™ Gazeteci tarihe tanıklık yapar.. Hanefi Avcı ile Mustafa Yeşil görüşmesinin perde arkası.." başlıklı yazısıyla da yalanlanmıştır.

Hanefi Avcı'nın, Gazeteci Faruk Mercan aracılığıyla önce Türkçe Olimpiyatlarına katıldığı, daha sonra ise Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın Altunizade'de bulunan merkezinde Sayın Mustafa Yeşil ile görüştüğü doğrudur. Ancak ilgili haber metninde müvekkilin \.. operasyonların arkasında biz varız, kurcalama..." intibaı uyandıracak hiçbir beyanı olmamıştır. Sayın Mustafa Yeşil, Hanefi Avcı'nın Hizmet hareketinin ilgili dönemde devam eden soruşturmaların destekçisi veya kurgulayıcısı olabileceği yönündeki sorularına karşılık böyle bir şeyin asla olamayacağını, Hizmet hareketinin hiçbir zaman komployu, tuzak kurmayı meşru görmeyeceğini, komplo ve tuzak kuranların zavallı insanlar olduklarını ve onların ıslahı için Allah'a dua etmekten başka bir şeyin ellerinden gelemeyeceğini, hiç kimsenin kendisini Hizmet hareketine nispet ederek veya Hizmet hareketi adına iddia edilen çirkinlikleri yapma haklarının bulunmadığını ve böyle birisinin de Hizmet hareketi ile bir alakasının olamayacağını ifade etmiştir. Bu konuşmaların diğer bir tanığı da Faruk Mercan'dır. Dolayısıyla son zamanlarda Hizmet hareketine karşı başlatılan topyekun karalama ve iftira kampanyasına katılan şahısın hilaf-ı hakikat beyanları ile sözde intibaılarının hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

<< Önceki Haber Mustafa Yeşil'den o habere yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER