O savcı bu kez de kanıt göstermeksizin HSYK'yı hedef aldı

Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağırması ile gündem olan Edirne Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir herhangi bir kanıt göstermeksizin HSYK'yı hedef aldı.

O savcı bu kez de kanıt göstermeksizin HSYK'yı hedef aldı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı iken, Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağırarak gündeme gelen Edirne Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir şimdi de daha önce aday olup seçilemediği HSYK'yı hedef aldı.

17 ve 25 Aralık'ta gerçekleştirilen yolsuzluk, kara para aklama ve rüşvet soruşturmaları için darbe planı nitelemesinde bulunan Savcı Demir, şimdi de 2010 yılında aday olup seçilemediği HSYK'yla ilgili ortaya büyük bir iddia attı. HSYK'da 13 üyenin 'paralel' olduğunu iddia eden Savcı Demir herhangi bir kanıt göstermeksizin şunları söyledi:

"HSYK'da 21 kişiden 13'ü bu paralelci yapıdan oluşmaktadır. Çünkü 17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsüdür. 'Darbe teşebbüsüne kalkışan hakimler var' diye Başbakan dahil bir çok medya talepte bulunduğu, iddiada bulunduğu halde HSYK, 'Bunlar kimmiş darbeye teşebbüs eden hakim savcı kimmiş bunu bir araştıralım' diyeceği yerde bildiri yayınladı" 

Yolsuzluk soruşturmalarının hükümeti yıkmaya yönelik bir 'darbe' girişimi olduğunu öne süren Edirne Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, daha önce de havuz medyası olarak tabir edilen TV kanallarında benzer açıklamalar yapmıştı. Demir'in bu sözleri de özellikle iktidara yakın gazete ve televizyonlarda geniş yer buldu.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Ekim ayında yapılacak yeni HSYK seçimlerinde yeniden aday olması beklenen Savcı'nın bu çıkışları da seçim yatırımı olarak değerlendiriliyor.
<< Önceki Haber O savcı bu kez de kanıt göstermeksizin HSYK'yı hedef aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER