ÖSYM LYS-2 ve LYS-3 testlerini çözmeden mutlaka okuyun - LYS 2014

(LYS 2014) Lisans Yerleştirme Sınavı için çok önemli tavsiyeler. LYS-2 ve LYS-3 testleriyle ilgili çok özel tüyolar.. LYS 2014 ile ilgili tüm ayrıntılar burada

ÖSYM LYS-2 ve LYS-3 testlerini çözmeden mutlaka okuyun -  LYS 2014

2014 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) adaylarını sınav heyecanı sardı. LYS-2' class='textetiket' title='LYS 2 haberleri'>LYS 2014 için sayılı günler kaldı. ÖSYM LYS Sınava başvuran adayların giriş yerlerini açıkladı. 2014 LYS Haziran ayı içerisinde sınava girecek adayların bina ve salonlarına ait işlemler tamamlanmıştır. LYS sınav giriş yeri öğren. ÖSYM - LYS sınav giriş belgesi al. LYS sınav tarihleri açıklandı. LYS sınavları ne zaman olacak? LYS sınav giriş belgesi nereden alınır? ÖSYM giriş nasıl yapılır? ÖSYM'den LYS sınav yerleri öğrenme. LYS sınav yeri öğrenme. Lisans Yerleştirme Sınavı için tavsiyeler. LYS'ye girerken nelere dikkat etmeli.

LYS-2 testlerine yönelik stratejiler

LYS-2’ler sayısal alanda sağlık bilimleri, fen bilimleri ve mühendislik alanında tercih yapacak adaylar için puan getirici testlerden oluşmaktadır. Son 4 yıldır adayların LYS-2 başarı ortalamalarında düşme gözlenmektedir.

FİZİK TEST STRATEJİSİ


Fizik soruları, genellikle şekil ve soru metni ile birlikte verildiğinden şekil ile metin arasında tamamlayıcısı olan tüm ipuçları bir bütün olarak ele alınmalıdır. İstenilen değerler belirlenerek sorunun çözümü için uygun bir yol haritası oluşturulmalıdır. Soru çözümlerinde bilgi ve beceriler kullanıldığı kadar, soruyla ilgili ilkelerle göre hareket etme ihmâl edilmemelidir. Sorulara ezberci mantıkla değil, düşünce ve yorumlama ile yaklaşılmalı, mümkünse şekil ve grafik çizerek olaylar somutlaştırılmalıdır.

KİMYA TEST STRATEJİSİ

Kimya sorularını rahat bir biçimde çözebilmek için öncelikle kimya ile bağlantılı terim, kavram, formül, ilke ve birimlerin anlam ve içeriklerini iyi bilinmesi gerekir. Diğer derslerde olduğu gibi kimya sorularının da doğru çözülebilmesi için, konuların iyi bilinmesi ve sorular okunurken vurgulamalara dikkat edilmesi gerekir. Kimyada LYS’de 9. sınıftan soru gelme ihtimali oldukça düşüktür. 10. sınıftan özellikle kimyasal hesaplamalar,  gazlar, molariteye bağlı çeşitli hesaplamalar gelebilir.  11. sınıfa ait konuların tamamından 9 – 10 tane soru beklenmektedir. Soruların genel olarak bilgi içerikli yorum sorusu olmasına rağmen hesaplama soruları da gelebilir.

BİYOLOJİ TEST STRATEJİSİ


Biyoloji sorusu çözülürken önce soru cümlesi, daha sonra anlatım metni okunmalıdır. Böylece zaman kaybedilmemiş olur. Sorularda anahtar kelime aranmalıdır. Anahtar kelime sorunun çözümünde ayırt edici nitelikte olan kelimedir. Sorular çözülürken sadece bir konu düşünülmemeli, konular arasında bağıntılar kurularak sorular çözülmelidir. LYS Biyoloji’ de en çok soru getiren konular solunum ve fotosentez, ekoloji, hücre bölünmeleri, üreme ve gelişme, bitki biyolojisi, sistemler evrim olmaktadır.

LYS-3 testlerine yönelik stratejiler

Pazar günü adayların girecekleri LYS-3 Türk Dili Edebiyatı ile Coğrafya-1 testi eşit ağırlık ve sözel alandan tercih yapmak isteyen adaylar için önemli puan kaynağını oluşturmaktadır.

Türk Dili Edebiyatı Test Stratejisi

LYS’de Türk Dili Edebiyatı testinde 56 soru sorulmaktadır. Sorular daha çok “Edebî metinler ve edebiyat bilgileri” ağırlıklı olmaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı testinde en çok soru Cumhuriyet dönemi edebiyatından gelmektedir.

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatındaki önemli isimler

Beş hececiler: Halit Fahri Ozansoy, Yusuf Ziya Ortaç

Milli edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren şiir: Ahmet Kutsi Tecer, Arif Nihat Asya, Kemalettin Kamu,

Öz (Saf) Şiir: Necip Fazıl, Asaf Halet Çelebi, Özdemir Asaf, Hamdi Tanpınar

Serbest nazım ve toplumcu şiir: Ceyhun Atıf Kansu, Ahmed Arif, Ercüment Behzat Lav

Cumhuriyet döneminde öykü ve roman

Milli edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren eserler; Mithat Cemal Kuntay: Üç İstanbul-Roman, Aka Gündüz: Dikmen Yıldızı-Roman

Bireyin iç dünyasını esas alan eserler:

Peyami Safa Abdülhak Şinasi Hisar, Mustafa, Kutlu, Tarık Buğra, Selim İleri, Memduh Şevket Esendal, Zeyyat Selimoğlu, Halikarnas Balıkçısı, Sâmiha Ayverdi

Modernizmi esas alan eserler:

Oğuz Atay, Yusuf Atılgan, Orhan Pamuk, Sait Faik, Haldun Taner, Bilge Karasu, Nezihe Meriç, , Adalet Ağaoğlu, Ferit Edgü, Rasim Özdenören, Füruzan, Vüs’at  O. Bener, İnci Aral, Oktay Akbal

Cumhuriyet döneminde öğretici metinler

Nurullah Ataç, Suut Kemal Yetkin, Sabahattin Eyuboğlu, Falih Rıfkı Atay, Şevket Rado, Eflatun Cem Güney, Ruşen Eşref Ünaydın, Cemil Meriç, İsmail Habib Sevük

Coğrafya -1 Test Stratejisi

LYS-3 Coğrafya -1 soruları adayların geçen cumartesi günü LYS-4 Sosyal Bilimler testindeki coğrafya sorularıyla paralellik göstereceği beklenmeyebilir. Sınav öncesi adayların konularla ilgili daha önceden sorulmuş sorulara bakmalarında fayda olacaktır.
<< Önceki Haber ÖSYM LYS-2 ve LYS-3 testlerini çözmeden mutlaka okuyun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER