'Oğluma haram lokma yedirmedim, sicili tertemiz'

Adana’da yasa dışı dinleme iddiasıyla tutuklanan Komiser Fevzi Mert’in ailesi,konuştu.

'Oğluma haram lokma yedirmedim, sicili tertemiz'

Adana’da yasa dışı dinleme iddiasıyla ve gazete kupürleri gerekçe gösterilerek, belgesiz ve delilsiz tutuklanan 6 emniyetçiden Komiser Fevzi Mert’in ailesi, Zaman’a konuştu. Baba Mustafa Mert, “Sicili tertemiz. Oğlumun ne örgütle ne de yasa dışı bir işle hiç ilgisi olmadı.” dedi.

“Oğlumu kuru ekmekle büyüttüm, haram lokma yedirmedim.” diyen anne Emine Mert, polis olduğunda oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Komiser’in eşi Sevde Mert ise “Hakk’ın adaletinin tecelli edeceğine inanıyorum. Eşim devletin tahsis ettiği araca ayriyeten bir depo benzin alırdı ki, bilmeden özel işlerimizde aracı kullanmış olabiliriz diye. Devletin hakkına riayet ederdi.” ifadelerini kullandı.

Adana’da yasa dışı dinleme iddiasıyla ve gazete kupürleri gerekçe gösterilerek tutuklanan 6 polisten Komiser Fevzi Mert’in ailesi Zaman’a konuştu. Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yaşayan baba Mustafa Mert, yıllarca çocuklarını okutmak ve ailesinin geçimini sağlamak için tarlalarda ve inşaatlarda çalışmış. Çocuklarına alın teriyle kazandığı ekmeği yedirmiş. “Çocuklarımın boğazından buğday tanesi kadar haram lokma geçmedi.” diyen Mert, oğlu Fevzi’nin bir siyasi hırs uğruna kurban edildiği görüşünde: “Oğlumun mesai kavramı yok, yıllık iznini dahi tam kullanmaz. Geç saatlere kadar çalışır. Sicili tertemiz, herkes tarafından sevilir. Oğlumun ne örgütle ne de yasa dışı bir işle hiç ilgisi olmadı. Tutuklanması yönündeki karar tamamen siyasi. Hâkim ve savcının vicdanıyla, hür iradesiyle verdiği bir karar değil. Oğlum ve arkadaşları sebepsiz yere tutuklandı. Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla tutuklanan bakan çocukları serbest bırakılırken, bizim çocuklarımızı hiçbir delil olmadan içeri attılar. Oğlum gerçekten yasa dışı bir işe karışmış olsaydı, hakim karşısına çıkmasını önce ben isterdim. Fakat burada yargılamadan çok infaz söz konusu.”

Mustafa Mert, yıllardır destekledikleri Başbakan Erdoğan’a da kırgınlığını şu sözlerle anlatıyor: “AK Parti’ye yıllarca oy verdik. Başbakan Erdoğan konuşurken çoğu zaman ağlardım, ama yanlış yaparmışım farkında olmayarak. Döktüğüm gözyaşlarının karşılığı bu olmamalıydı. Başbakan’ın oğlu Bilal gibi benim oğlum da bir babanın oğlu değil mi? ‘Adalet mülkün temelidir’ yazılı levhaları indirsinler, çünkü artık suçlu olanları dışarı çıkartıp, suçsuzları içeri atmaya çalışıyorlar. Rabb’imin kurduğu mahkeme-i kübra var, asıl orada hesaplaşacağız.”

Anne Emine Mert ise, ‘kuru ekmekle’ büyüttüğü oğlunun sonuna kadar devletine bağlı olduğunu söyleyerek, “Oğlum yanlış iş yapmaz, suçlu değil. Polis olduğunda devlete hizmet edecek olmasından gurur duymuştum.” ifadelerini kullanıyor. Komiser Fevzi Mert’in 21 yıllık eşi Sevde Mert de eşinin tek suçunun işini ailesinden, çocuklarından hatta sağlığından bile daha çok sevmesi olduğunu dile getiriyor. Kocasının bir terör suçlusuymuş gibi götürülmesini hazmedemediğini anlatan Sevde Mert, yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor:Sabah saat 7’de 20 kişilik ekiple geldiler. Sanki kaçacak mı? Telefon açsalar kendi giderdi. Silahını ve kimliğini istediklerinde açığa alınacağını düşündüm. Ama bana ‘eşinle vedalaş’ dediler. Eşim kendinden emindi. ‘Hiç üzülmeyin, boynunuzu bükmeyin. Sizin boynunuzu önünüze düşürecek hiçbir şey yapmadım. Kimseye fırsat vermeyin, onların istedikleri sizi üzmek’ dedi. 4. sınıfa giden kızıma, okuldababasının tutuklandığını söylemişler. Şimdi okula gitmek istemiyor.”

İstihbarat Şube’de çalıştığı 20 yıl boyunca iş yoğunluğu sebebiyle eşiyle çok az görüşebildiklerini aktaran Sevde Mert, şunları söylüyor: “Görev yeri değiştirilip 100. Yıl Karakolu’na atanınca bize daha fazla vakit ayırmaya başlamıştı. Daha önce gecesi gündüzü belli değildi. Hakk’ın adaletinin tecelli edeceğine inanıyorum. İstihbarat Şube’de çalışırken devletin kendisine tahsis ettiği araca ayriyeten bir depo benzin alırdı ki, bilmeden özel işlerimizde aracı kullanmış olabiliriz diye. Devletin hakkına riayet ederdi. Kış aylarında otogarda kalan kimsesizler için bana tencereler dolusu çorba yaptırır, onlara götürürdü. Çorba kâseleri hâlâ evde duruyor. Bu anlattıklarımı duysa bana kızacak; fakat suçlu diye içeriye alınan eşimin gerçekte nasıl biri olduğunu herkes öğrenmeli.” Öte yandan tutuklanan 6 polisin avukatları, mahkemenin verdiği karara itiraz etti.
<< Önceki Haber 'Oğluma haram lokma yedirmedim, sicili tertemiz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER