Ömer Altıparmak can alıcı soruyu sordu

Ömer Altıparmak, Dink cinayeti kapsamında Engin Dinç'in ifadesinin alınmamasına dikkat çekti.

Ömer Altıparmak can alıcı soruyu sordu

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Ömer Altıparmak, Dink cinayeti kapsamında Engin Dinç'in ifadesinin alınmamasına dikkat çekti. Altındaki memurlar tutuklandı. Üstündeki amir gözaltında. Dinç'in ise ifadesi bile alınmadı.

Hrant Dink’in öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Emniyet İstihbarat Dairesi’nin eski Başkanı Ramazan Akyürek gözaltına alındı.
Akyürek, Dink cinayetiyle ilgili daha önce ifade vermiş ve serbest kalmıştı. Öte yandan Akyürek hakkındaki iddialar Devlet Denetleme Kurulu’nun raporuyla çürütülürken Dink ailesinin avukatı, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç’i işaret etmişti.

Dink Ailesi: Engin Dinçin İfadesi Niye Alınmıyor?

Ayrıca Hrant Dink davasını başından beri takip eden isimlerden birisi olan Radikal Yazarı İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te yayınlanan "Her şey" programında altındaki tüm memurların gözaltına alındığını ama onların amiri konumunda bulunan Engin Dinç'in ifadesinin alınmamasının ilginç olduğunu kaydetmişti

İsmail Saymaz konuyla ilgili şu değerlendirmede bulunmuştu:

"Bu bilgiden kimin haber var? Sadece Muhittin'in değil. Arkadaşı Özkan Mumcu'nun haberi var. Çünkü Muhittin'den sonra Erhan'la ilişkiye geçen kişi Özkan Mumcu. Sadece bunlar değil. Bunların amiri konumunda bulunan ve bugün tutuklanan Ercan Demir. Sadece o da değil. Bunların sorumlusu olan Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç. Şimdi bu 3 polis tutuklandı. Peki Engin Dinç nerede? O da şu an Emniyet İstihbarat Daire Başkanı. Çok ilginç değil mi?"

İsmail Saymaz, Dink cinayetinin ilerleyebilmesi ve aydınlatılabilmesi için Engin Dinç'in de ifadesinin alınması gerektiğini kaydetmişti:

"Bir de bu dairenin sorumlusu var. Engin Dinç... Yani benim altımdaki 3 kişi, cinayetteki ihmal ya da kastından ötürü tutuklanmışsa o dairenin yaptığı bu işlemden şubenin müdürü sorumlu değil mi? Sorumluysa ki mantık bunu gerektirir neden ifadesi alınmaz? İfadesi alınmışsa neden işlem yapılmaz ve niye hala...?"

Dink cinayetiyle ilgili dün önemli bir gelişme yaşandı. Cinayetin işlendiği sırada Trabzon İl Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek gözaltına alındı.

Böylece Dink cinayetinde ihmal iddialarıyla ilgili ilginç bir tablo oluştu. O dönem Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Engin Dinç'in altında görev yapan 3 polis Dink cinayeti kapsamında tutuklanırken, Dinç'in amiri konumunda bulunan dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek de gözaltına alındı.


Ramazan Akyüreki, Dinçi Korumak İçin mi Gözaltına Aldılar?

Bu duruma Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Ömer Altıparmak'tan tepki geldi. Altıparmak dün akşam attığı tweetlerde bu çarpıklığa şöyle dikkat çekti:

1-Bir istihbarat şube müdürünün altındaki üç personel ve üstündeki müdür aynı olaydan dolayı soruşturulup şube müdürüne bir şey olmuyorsa,

2-bir katilin 7yıl aynı ifadede ısrar edip serbest bırakılması karşılığında ifadesi değiştirilerek bu na göre adli işlem tesis ettiriliyorsa

3-istihbaratta ajanın kendisini çalıştıran personeli bile gerçek değil kod adı ile tanıdığının bilinmesine rağmen,katile itibar ediliyorsa,

4-kişiler hedef belirlenerek,hukuka aykırı soruşturmalara tabi tutulup,yandaşlar suçlu oldukları halde korunuyorsa,

5-terörle mücadele eden polisler hakim kararlarıyla yaptıkları görevlerden dolayı Anayasaya aykırı olarak suçlanıyorsa,

6-Vatan toprağının terk edilmesi suçu işlendiği halde hiç bir adli işlem yapılmıyorsa,

7-Oslo'da bir yabancı devletin hakemliğinde teröristlerle özerklik gibi üniter yapımız ve Anayasal düzenimizle ilgili pazarlık yapılıyorsa,

8-kahramanlık destanı gibi gösterilen Vatan toprağının terk edilmesi rezaleti bir yetmedi iki algı operasyonuyla kapatılmaya çalışılıyorsa
<< Önceki Haber Ömer Altıparmak can alıcı soruyu sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER