Ömer Turanlı ilginç diyaloğu aktardı

Polislerin avukatı Ömer Turanlı, savcı ile müvekkilleri arasında geçen diyaloğu twitter üzerinden açıkladı.

Ömer Turanlı ilginç diyaloğu aktardı

İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 polis, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Polislerin avukatlarından Ömer Turanlı son yapılan sorgularda sorulan soruların operasyonu çökerttiğini yazdı. Son yapılan ve 21 polisin hakim karşısına çıkacağı operasyonun 22 Temmuz operasyonunu boşa çıkardığını ve çökerttiğini açıkladı. 22 Temmuz operasyonlarının Selam-Tevhit dosyası ile başlatıldığını hatırlatan Turanlı, dosyada yer alan 2 harddiskin yeni çözümlenmesi ve hala devam ediyor olmasını, Selam Tevhid dosyasına verilen takipsizlik kararının gerekli incelemeler yapılmadan verildiğinin ispatı olduğunu yazdı.

İstanbul merkezli yapılan yeni operasyonda ikinci kez gözaltına alınan polislere yeni delil sunulamadı ve dosya ile ilgili yeni sorular da sorulmadı. Avukat Turanlı polislere "Fethullah Gülen'i tanır mısınız? Talimat aldınız mı?" sorusunun sorulması için ise "dosyayla hiçbir hukuki bağlantısı yok" dedi.

Ömer Turanlı, Müvekkili Gafur Ataç ile sorguyu yapan savcı arasında yaşanan ilginç diyaloğu da anlattı. Müvekkillerinin sorular karşısında önce güldüklerini sonra da sorulardaki mantık hatalarını düzelttiklerini söyleyen Turanlı yaşanan diyaloğu da tweetleriyle şöyle anlattı:

... 
-'Sayın Fethullah Gülen'i tanır mısınız, talimat aldınız mı?' sorusu var. Bu sorunun da dosya ile hiçbir hukuki bağlantısı yok.

-Müvekkilimiz dün ifadede soruları görünce önce güldüler. Sonra da sorulardaki mantıksızlığı düzelttiler ve cevap verdiler.

-Soruların savcı tarafından değil polis tarafından hazırlanmış olacağını söylediler. Bu soruları hukuk fakültesini bitirmiş birisi hazırlayamaz.

-Müvekkilimiz Gafur Ataç, Fethullah Gülen sorusuna "Hangi Fethullah Gülen?" diye sorunca Savcı bey şaşırdı.

-Müvekkilim izah isteyince Savcı Bey "Fethullah Gülen" demiştir. Bunun üzerine müvekkilim "Sınavda birinci olan Fethullah Gülen mi? Yakın zamanda uçakta suikast iddiasıyla gündeme gelen Fethullah Gülen mi?" diye sorunda Savcı Bey "Bütün dünyanın bildiği Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen" diye izah yapınca...

-Müvekkilim de "Siz ne kadar tanıyorsanız bende o kadar tanıyorum" diye cevap verip dosya ile ne kadar bağlantısının olduğunu sormuştur.

-Savcı Bey de "dosya önünüzde bakın orada ne varsa odur" demiştir. Üç avukat bir de müvekkil evrak göremedik.
Yormayayım YOK, YOK

- Fırsat verirlerse yarın cuma namazını -7'de Gafur Ataç kıldıracağını, hutbeyi hazırladığını söyledi
<< Önceki Haber Ömer Turanlı ilginç diyaloğu aktardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER