On binlerin ehliyetine bu yüzden el konuldu! Af yok

Emniyet on binlerce sürücünün ehliyetine el konulduğunu açıkladı. Aralarında öyle bir sebep var ki...

On binlerin ehliyetine bu yüzden el konuldu! Af yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın verilerine göre, yılın 6 ayında ülke genelinde alkolaraç kullanan 66 bin 994 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Trafik Hizmetleri Başkanlığı verilerinden derlenen bilgiye göre, yılın 6 ayında polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen 174 bin 189 trafik kazasında bin 602 kişi hayatını kaybederken, 121 bin 234 kişi de yaralandı.

Kazalara sebep olan sürücü kusurlarına bakıldığında ise araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak geçiş önceliğine uymamak, doğrultu değiştirme kurallarına uymamak, trafik işaretlerine uymamak ve alkollü araç kullanmak gibi sebepler ön plana çıkıyor.

-Alkollü araç kullanma ilk sırada-

Verilere göre, sürücü belgesi geri alma işlemlerinde alkollü araç kullanma sebebi ilk sırada yer alıyor. Yılın 6 ayında 66 bin 994 sürücünün ehliyetine alkollü araç kullandığı için el konuldu. 10 bin 165 sürücünün 100 ceza puanını doldurduğu; 118 sürücünün 5 kez hız limitini aştığı ve bin 317 sürücünün ise sağlık şartları değiştiği için ehliyeti geri alındı.

Denetimler sonucunda 364 bin 846 araç trafikten men edilirken, 119 bin 681 sürücü de mahkemeye sevk edildi.

AA

<< Önceki Haber On binlerin ehliyetine bu yüzden el konuldu! Af yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER