Org. Özel tanıklık yapacak mı?

Balyoz sanığı Genelkurmay’a sordu, bu cevabı aldı...

Org. Özel tanıklık yapacak mı?

Genelkurmay Adli Müşavirliği'nin dikkat çeken kararı Balyoz sanığı emekli Korgeneral Doğan Temel'in bilgi edinme kapsamındaki dilekçesiyle ortaya çıktı. 

Balyoz Davasının gerekçeli kararı açıklandı. O kararda yer alan ifadelerde, dönemin Kara Harp Akademisi Komutanı ve o dönemde Tümgeneral olan Necdet Özel'in darbeye karşı olduğu ifade ediliyordu. Mahkemedeki belgelere göre Özel'in ikna edilmesi gerektiği vurgulanıyor ve Doğan Paşa'nın yakın takip etmesi gerektiği ifadeleri yer alıyordu.

Gerekçeli karara göre belgelerde "Doğan Paşa" olarak belirtilen kişi dönemin Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Emekli Korgeneral Doğan Temel. Gerekçeli karada Temel'in Özel'i ikna vazifesi ile görevlendirildiği belirtiliyor. 

Emekli general Temel, gerekçeli kararın ardından Özel'in bazı sorulara cevap vermesini istedi ve avukatına bir dilekçe yazdı. O dilekçede "Org.neral Necdet Özel'e böyle bir olayın konuşması, ikna gayreti ve hatta en küçük bir imanın dahi yapılıp yapılmadığını avukatım aracılığı ile acilen sorulmasının uygun olacağını ve cevabının Yargıtay temyiz dilekçesine eklenmesi gerektiğini değerlendiriyorum" dedi. 

Dilekçeye Genelkurmay Adli Müşavirliği, Hakim Albay Muharrem Köse imzalı şekilde cevap verdi. Dilekçeye cevapta "Adli makamlar tarafından tanık sıfatıyla çağrılması durumunda beyanda bulunmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir" denildi. 
<< Önceki Haber Org. Özel tanıklık yapacak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER