'Özal'ın mezarını yeniden açmak lazım'

'Adli Tıp Kurumu bir skandala imza attı. Özal'ın mezarı icap ederse yeniden açılmalı'

'Özal'ın mezarını yeniden açmak lazım'

Adli Tıp Kurumu'nun bir skandala imza attığını dile getiren Güzel, Özal'ın mezarının icap ederse yine açılması gerektiğini vurguladı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin Ergenekon davasından 22 yıl 6 ay hapis cezası alan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında açılan davanın ilk duruşması, yarın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Anavatan Partisi hükümetlerinde Devlet Bakanı, Gençlik Spor Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Hasan Celal Güzel, tahkikatın genişletilmesi ve derinleştirilmesi gerektiğini söyledi. Adli Tıp Kurumu'nun bir skandala imza attığını dile getiren Güzel, Özal'ın mezarının icap ederse yine açılması gerektiğini vurguladı.

Güzel, Özal'ın öldürüldüğünü başından beri savunan tek kişinin kendisi olduğunu ifade etti. Bunun mutlaka ortaya çıkarılması gerektiği kanaatinde olduğunu belirten Güzel, olayın 28 Şubat davasındaki gibi gün gibi meydanda olmadığını vurguladı.

"Olay polisiye bir iştir, istihbaratta vardır." diyen Güzel, şöyle devam etti: "Dolayısıyla savcının da çok iyi çalıştığını tespit ettim, biliyorum. Elinde delilleri olduğunu da düşünüyorum. Bunun mutlaka mahkeme tarafından, en azından savcılık yapmadıysa dahi tahkikatın genişletilmesi ve derinleştirilmesi lazım. Bu böyle rezalet olmaz. En son skandal da zaten ilk verdikleri raporda Adli Tıp Kurumu'nda ortaya çıkmıştır. Adli Tıp Kurumu, daha incelemeden tekrar defne göndermiş. Böyle kepazelik olur mu? İcap ederse yine açmak lazım. Bu önemli bir hadisedir Türkiye tarihinde. Rahmetli bizim gözümüzde zaten şehittir. Ama bunun dışında bir Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı'na bunun yapılması çok ciddi bir hadisedir. Böyle bir iki celse ile geçiştirilemez. Üzerine gidilmesi lazım."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Özal'ın mezarını yeniden açmak lazım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER