Özel Harekatçı’nın silahıyla ilgili önemli iddia

Nokta görevi gerçekleştiren Özel Harekat Polislerinin taşıdığı silahlar savunma açısından yeterli mi, düşmanın direnişini kırmada ne kadar etkin?

Özel Harekatçı’nın silahıyla ilgili önemli iddia

  • Somali’deki saldırı sonrası Türk Polisinin tüfeği tartışılmaya başlandı
  • Nokta koruyan Özel harekat polislerinin silahları yetersiz”
  • “Azılı teröristlere karşı etkili olmayan silahlar yerine yüksek kalibre silahlara geçilmeli”

27 Temmuz’da Somali’deki Türk Büyükelçiliği’ne yönelik düzenlenen ve 1 polisimizin şehit olduğu  birinin de vurularak yaralandığı canlı bomba saldırısı yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi: 

Özel Harekat Polislerinin kullandığı silahlar bu tarz saldırıları önlemede yeterli etkiye sahip mi?

Somali’deki saldırıda vurulan polis memuru Mustafa Bozkurt’un verdiği ifadenin ortaya çıkardığı gerçeğe göre, vurulan terörist yere düştü ancak hemen toparlanarak çatışmaya devam etti, üstüne üstlük canlı bombalardan biri başından vurularak ancak durdurulabildi. Uzmanlara göre  bu önemli bir güvenlik zaafiyeti demek.

Özel harekat polislerinin teröristler karşısında bu şekilde etkisiz kalmasının, kullanılan silahların yetersizliğine işaret ettiğini söyleyen güvenlik uzmanları, özellikle canlı bomba gibi azimli ve azılı teröristlere karşı koyma açısından polislerin silahlarının daha etkin olması gerektiğini ifade ediyor. 

Terörist saldırılarıyla ilgili olarak ortaya atılan ‘durdurucu güç mü önemli yoksa delici güç mü ’  tartışmaları hakkında görüş bildiren uzmanlar, özel harekat polislerinin (M4) 5.56 kalibre silahlar yerine 7.62 kalibre silahlar kullanması gerektiğini dile getiriyor. 






Samanyoluhaber.com’a konuşan savunma ve güvenlik uzmanları, (M4) 5.56 kalibre silahların çatışmalarda karşı tarafı etkisiz hale getirmediği, bu silahla vurulan düşmanın çoğunlukla hala savaşabilir halde kaldığını belirterek 7.62 kalibre silahlarda böyle bir durumun gerçekleşme ihtimalinin çok daha zor olduğunu belirtiyor.

Buna göre, özellikle azimle bilenmiş teröristlere karşı etkisi düşük olan bu silahlar, kritik noktalarda görev yapan Özel Harekat Polislerini kolay bir hedef haline getiriyor.

ABD IRAK’TA 70 YILLIK SİLAH KULLANDI

Dünyada bunun örnekleri mevcut. ABD’nin de benzer bir problemle karşılaştığı Irak savaşında, M4 5.56 silahlarının direnişçiler karşısında etkisiz kalması üzerine, direnişi kırmak için 2. Dünya Savaşında kullanılan M14 7.62 silahlarını tercih ettiği ifade ediliyor.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Özel Harekatçı’nın silahıyla ilgili önemli iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER