PKK'lı teröristlerin düzenlediği baskından şok ayrıntı

PKK, Kocaköy şehir merkezine 5 pikapla gelip saldırı düzenlemiş, araçlardan biri de kaçırılan resmi plakalı kaymakamlık aracı...

PKK'lı teröristlerin düzenlediği baskından şok ayrıntı

PKK’nın dört gün önce Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesi şehir merkezine düzenlediği baskının detayları ortaya çıkmaya başladı. Örgütün, Kocaköy şehir merkezine biri daha önce kaçırdığı kaymakamlığa ait resmi plakalı olmak üzere 5 pikapla geldiği ve saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Saldırıdan sonra yine araçlara kaçan örgüt mensuplarının karayolunu da kullandığı belirlendi.

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde PKK tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapılmıştı. Çarşamba akşamı 19.20’de başlayan ve 45 dakika süren saldırıda örgüt mensupları, ilçe jandarma komutanlığına, hükümet konağına ve ilçe emniyet müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmuştu. Yan yana bulunan emniyet ve jandarma binalarının nöbetçi kulübeleri hedef alınmış, jandarma ve polis ekipleri PKK’ya karşılık vermişti. Saldırıdan hemen sonra ilçeye çok sayıda takviye güç gönderilmiş ve yoğun güvenlik önlemi alınmıştı. 

5 PİKAPTAN BİRİ RESMİ PLAKALI KAYMAKAMLIK ARACI

Saldırıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Şehir merkezine saldırı düzenleyen örgüt mensuplarının bir kısmının pikaplarla Yazıköy yolundan, bir kısmının ise Diyarbakır-Bingöl karayolundan şehir merkezine girdikleri belirtiliyor. 5 pikapla şehir merkezine giden örgütün iki pikapı şehir merkezinin Nevalakur bölgesinde bölgesinde bıraktığı kaydedildi. Saldırıdan sonra geldikleri yoldan kaçar PKK’lıların bir aracı çamura battığı için geride bıraktıkları belirtildi.

Öte yandan örgütün saldırıda kullandığı ancak geride bıraktığı pikabın Mardin plakalı olduğu ve yol kapatma eylemleri sırasında kaçırıldığı belirtildi. Saldırıda kullanılan pikaplardan biri de örgütün yaklaşık 2 ay önce yol keserek kaçırdığı bir ilçe kaymakamlığına ait olduğu öğrenildi. Resmi plakalı pikabın PKK’lılar tarafından kırsalda kullanıldığı biliniyor. Resmi plakalı pikabın daha önce kaçırılan Hani Kaymakamlığına ait araç olabileceği belirtiliyor.

CİHAN

<< Önceki Haber PKK'lı teröristlerin düzenlediği baskından şok ayrıntı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER