PKK'nın yüzde kaçı çekildi?

Bakan Güler, çözüm süreci ve Lice olaylarına ilişkin açıklama yaptı.

PKK'nın yüzde kaçı çekildi?

İçişleri Bakanı Muammer Güler,  çözüm süreci çerçevesinde terör örgütü mensuplarının geri çekilmesiyle ilgili, "Bizim beklentimizin altında sayı var ama hareket halinde oldukları, zaman içinde tamamlanacağı söyleniyor. Biz de bekliyoruz. Yüzde 20'lere yaklaştığını tahmin ediyorum. Ama birinci aşamanın tamamlanıp ikinci aşamaya geçilmesi için birinci aşamanın şartları yerine getirilmeli. Silahlı unsurlar hudut dışına çıkacak dedik'' açıklamasını yaptı.

Güler, Lice'deki soruşturma kapsamında iki mülkiye müfettişi ve iki Jandama Genel Komutanlığı müfettişinin incelemelerini bitirmek üzere olduğunu belirterek, "Adli soruşturma da yapıldı. Orada farklı gerçekler de ortaya çıktı. Onu da kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. 

"Siyasi bağlantıdan söz etmiştiniz?" denilmesi üzerine Güler, "Elbette bağlantılar açıkça ortaya çıkacak, onları bekliyoruz, hangisi olduğunu. Ama olayın gerisinde başka bir takım gerçekler olduğu da ortaya çıktı. Yürütülmekte olan hint keneviri ekimiyle ilgili daha önce yaptığımız operasyonlarda mani olmak isteyen insanlar da oldu. Bunların artık Türkiye'nin gündeminden çıkmasını istiyoruz. Bizim uyuşturucuyla olan mücadelemiz kesintisiz devam edecektir" diye konuştu. Güler, "Başbakan grup toplantısında uyuşturucuyla bağlantılı siyasetçilerden bahsetti" denilmesi üzerine, "Açıklarız inşallah" karşılığını verdi.

AA
<< Önceki Haber PKK'nın yüzde kaçı çekildi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER