PKK'ya vurulan en ağır darbe!

Terör örgütünün en önemli gelir kaynağı olan uyuşturucu ve kaçak sigaraya büyük darbe vuruldu.

PKK'ya vurulan en ağır darbe!

Diyarbakır’dan sonra bölgede uyuşturucu ve sigara kaçakçılığında ikinci sırada yer alan Mardin, 2012 yılında polisin düzenlediği başarılı operasyonlar sonucunda Türkiye’de uyuşturucu yakalamada ilk 5 il arasına girdi. Operasyonlar sonucunda, terör örgütünün finans kaynağı olan uyuşturucu ve kaçak sigaraya büyük darbe vuruldu. Mardin polisinin uyuşturucu ve kaçak sigaraya karşı yürüttüğü önemli operasyonlarda özellikle kırsal alanda terör örgütünün uyuşturucu tarlalarını tek tek tespit edip imha etti.

Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, terör örgütünün önemli finans kaynağı olan uyuşturucu ve kaçak sigaraya, 2012 yılında düzenlenen operasyonlarla büyük darbe vurduklarını belirtti. Özellikle gençlerimizi zehirleyen ve terör örgütünün de önemli mali kaynağı olan uyuşturucu yakalamada son 3 yılda büyük başarılar elde edildiğini belirten Kara, "Son 3 yılın istatiğine baktığımızda 2010 yılında 21 kilogram uyuşturucu yakalanırken, 2011 yılında ise bu rakam 91 kilograma çıktı. 2012 yılında ise 1 tona yakın uyuşturucu madde ele geçirildi. Örgütün diğer önemli mali kaynağı olan kaçak sigara yakalamada ise 2012 yılı rekor yıl oldu. Düzenlenen başarılı operasyonlarda bir yıl içinde 1 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Türkiye genelinde Mardin uyuşturucu yakalamada ilk 5 il arasına girdi. Bu da büyük bir başarı demektir. Bu operasyonlar sonucunda terör örgütünün önemli mali kaynağını kuruttuk." dedi

2013 yılında Mardin Emniyet Müdürlüğü olarak bu konuda operasyonları daha sıklaştıracaklarını kaydeden Kara, şöyle konuştu: "Özellikle örgütün kırsal kesimde uyuşturucu tarlalarına yönelik operasyonlarımız devam edecek. Daha önce tespit ettiğimiz yerleri imha ettik. Organize suç faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin terör örgütleri için önemli bir mali kaynak oluşturduğunu çok iyi biliyoruz. PKK’nın terör örgütü sigara, uyuşturucu ve alkol kaçakçılığından yılda milyarlarca dolar para kazanıyor. Bunun önüne geçmek için vatandaşımızın desteği de çok önemlidir. Mardin halkının bu desteğini bekliyoruz. Mardin polisi olarak her zaman halkımızın yanındayız. Gençlerimizi zehirleyenlere karşı mücadelemiz artarak devam edecektir."

CİHAN
<< Önceki Haber PKK'ya vurulan en ağır darbe! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER