'Partideki aklı selim rahatsız' dedi ve kurulan kumpası deşifre etti

Bugün gazetesi yazar Nazlı Ilıcak, 'Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kumpas kurulmuş, bütün belgeler sahte' diyenlere İrtica İle Mücadele Eylem planını hatırlattı ve Camia'ya karşı kurulması planlanan kumpasın nasıl AKP eliyle uygulandığını açıkladı.

'Partideki aklı selim rahatsız' dedi ve kurulan kumpası deşifre etti

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın Ergenekon sanıklarından Serdar Öztürk’ün bürosunda aramalar sırasında bulunduğunu hatırlatan Ilıcak, söz konusu belgenin düzmece denilerek yalanlansa da, arama sırasında çekilen videonun kamuoyuyla paylaşıldığını ifade etti.  Ilıcak daha sonra, altında ıslak imza bulunan İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin savcılığa ulaşarak, imzanın Dursun Çiçek’e ait olduğunun, 4 farklı kurum tarafından ortaya çıktığını da tekrar dile getirdi. 

Ilıcak'ın yazısındaki can alıcı kısım ise söz konusu İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda geçen ve Hizmet Hareketi için hazırlanan kumpasın şuan AKP eliyle nasıl uygulandığı oldu. Ilıcak'a göre, parti içindeki aklı selim kişiler Balyozcularla ve Ergenekoncularla saf tutulmasından rahatsız.

İşte Nazlı Ilıcak'ın 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' isimli köşe yazısının ilgili bölümü;

Cemaat, terör örgütü

İrtica ile Mücadele Eylem Planı içinde neler vardı bir hatırlayalım:

“AKP mensuplarının, ülkede ekonomik kriz varken lüks yaşantılarından taviz vermedikleri, bu durumun, hem İslam hem de halk adamı tavrıyla çeliştiği anlatılacak. Ermenistan ve Yunanistan konuları sürekli gündemde tutularak milliyetçi partilerin tabanı genişletilmeye çalışılacak. Okullarda, öğrencilere ait ibadet görüntülerinin medyada yoğun olarak yer alması sağlanarak Milli Eğitim Bakanı (Hüseyin Çelik) kamuoyu nezdinde yıpratılacak. AKP içinde ciddi bir bölünme yaşanıyor algısı yaratılacak.” Hükümetin yanı sıra, Gülen Cemaati’ni karalamak üzere de tasarlanan pek çok tertip vardı. Birini söyleyerek geçeceğim: "Işık evleri baskınlarında, silâhlı terör örgütü oluşturmak doğrultusunda, silâh, mühimmat, materyal bulunması sağlanacak, FG grubu, silâhlı terör örgütü kapsamına alınacak, soruşturmalar askeri yargı kapsamında yürütülecek." Ne yazık ki, AK Parti hükümeti, bu planda, Gülen Cemaati aleyhine düzenlenmesi öngörülen tertibi üstlendi; Cemaat’ten “terör örgütü” yaratmak üzere kolları sıvadı. Parti içindeki aklı selim sahipleri gelişmelerden hiç memnun değil. Balyozcularla ve Ergenekoncularla saf tutulmasından da rahatsız.

<< Önceki Haber 'Partideki aklı selim rahatsız' dedi ve kurulan kumpası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER