Polis avukatlarından dikkat çeken AYM vurgusu

AYM’nin kararı, memurların göreve iadesinin önünü açtı. Polis avukatları, AYM'nin yargı kararlarının hemen uygulanması gerektiğini ifade etti. Mahkeme kararlarını uygulamayanlara da cezai yaptırım getirildiğini belirtti.

Polis avukatlarından dikkat çeken AYM vurgusu

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) torba kanunla çıkarılan bazı antidemokratik maddeleri iptal etmesi 17 Aralık’tan sonra tasfiye edilen 40 bin emniyet mensubunu umutlandırdı. İptal edilen maddelerden biri görevden alınan memurların mahkeme kararı olsa bile geri dönüşünün 2 yıl engellenmesiydi. Hukukçular, mahkemelerin göreve iade kararlarının idare tarafından derhal uygulanması gerektiğini söyledi. Avukat Ömer Turanlı, “Emniyet Genel Müdürlüğü, idare mahkemelerinin göreve iade kararlarına uymuyordu. Şimdi bu mahkeme kararlarını uygulamayanlara da cezai yaptırım getirildi.” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin, torba yasadaki ‘görevden alınan bürokrat ve memurların mahkeme kararına rağmen göreve iadesini 2 yıl öteleyen’ maddeyi iptal etmesi, gözleri 17 Aralık’tan sonra tasfiye edilen 40 bin polise çevirdi. Zaman'ın haberine göre AYM’nin iptalini değerlendiren polis avukatlarından Ömer Turanlı, şu ifadeleri kullandı: “Biz, hukuksuz bir şekilde açığa alınan ve meslekten atılan müvekkillerimiz için idare mahkemelerine göreve iade davası açmıştık. İdare mahkemeleri bizim lehimizde karar verip açığa almaların yürütmesini durdurmuş ve müvekkillerimizin tekrar aynı göreve iade edilmelerine karar vermişti. Ancak emniyet, polisleri aynı göreve atamıyordu. Şimdi AYM’nin vermiş olduğu kararla, idare mahkemelerinin vermiş olduğu kararları uygulamayanlara da cezai yaptırım getirildi.”

POLİSLERDEN BAYRAM MESAJI

Öte yandan sahur operasyonunda tutuklanan polislerin avukatları, müvekkillerini cezaevinde ziyaret etti. Avukatlar, polislerin Türk milletinin bayramını kutladığını söyledi. Ömer Turanlı da polislerin yazdığı mektubu okudu. Mektup şöyle: “Şu mübarek Kurban Bayramı günlerinde, bu muvakkat firakımızın Hak katında İsmail Peygamber (as) gibi kurban olarak kabul buyurulmasını niyaz ediyoruz. Umarız ki Rabb’imiz taşı bir vuruşta ortadan ikiye yaran bıçaktan Hz. İsmail’i (as) koruduğu gibi bizi de korur ve gökten bir Nusret eli indirir de, gönlümüz hep birlikte sürura gark olur. Allah’ın (cc) hoşnutluğunu ve Efendimiz’in (sas) hakkını edaya vesile olacak, dünya ve ahirette bizleri bütün güzelliklerin en zirve noktasına ulaştıracak bir bayram dileriz. Tüm insanların Kurban Bayramı’nı tebrik ederiz. Bayram o bayram ola.”

<< Önceki Haber Polis avukatlarından dikkat çeken AYM vurgusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER