Polis mangasını şaşkına çeviren selam!

Afgan Meclis Başkanı 'Selamün aleyküm' dedi, polis mangası cevap veremedi.

Polis mangasını şaşkına çeviren selam!

Afganistan Halk Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi, Edirne Valisi Hasan Duruer’i ziyaret için geldiği valilik binası önünde kendisini karşılayan polis mangasına ‘Selamün Aleyküm’ diyerek selamlayınca, polis memurları cevap veremedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Afganistan Halk Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi, Ankara’da ziyaretlerinin ardından bugün Edirne’ye geldi. TBMM Başkanlığı tarafından kendisine tahsis edilen makam aracından valilik önünde indikten sonra İbrahimi, kırmızı halı üzerinden kendisini karşılayan polis mangasını ‘Selamün Aleyküm’ diyerek selamlayınca, polis memurları cevap veremedi. Kısa bir süre olduğu yerde bekleyen İbrahimi, Edirne Valisi Hasan Duruer’in polislere ‘Sağol çekmiyor musunuz?’ diye sormasına rağmen ses çıkmayınca, valilik binasına girdi.

TALİBA’NIN KAÇIRDIĞI TÜRK MÜHENDİSLER

Gazetecilerin Afganistan’da Taliban tarafından kaçırılan 8 mühendisin durumunu sorması üzerine Abdul Rauf İbrahimi, “Bizde ne zaman serbest kalacaklarını bilmiyoruz. Mühendisler buradan oraya hizmet etmek için gitmişler, Taliban’ın ilk işi değil, daha önce de çok yaptılar. Geçende bizim ailemizde de böyle bir bomba patlattı. Babamızı, kardeşimizi ve 10 kişiyi şehit ettiler. Emniyetle görüştük az vakitte Türk mühendisler meselesini halledeceğiz. Ne zaman bırakılacakları tam olarak belli değil, biz de tam bir şey söyleyemiyoruzö diye cevap verdi.

SELİMİYE’Yİ GEZDİ

Valilikteki ziyaretin ardından Edirne Valisi Hasan Duruer ile birlikte Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ dediği Selimiye Camii’ni gezen İbrahimi ve beraberindekiler, camii imamının hoparlörsüz sesinden ezan dinledi. Öğle yemeğini Meriç Nehri kenarındaki bir restoranda yiyen İbrahimi daha sonra şehirden ayrıldı.
<< Önceki Haber Polis mangasını şaşkına çeviren selam! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER