Polis operasyonuyla ilgili flaş gelişme

İzmir Valisi Toprak, savcı Bato ve polis müdürleri hakkında suç duyurusu yapıldı.

Polis operasyonuyla ilgili flaş gelişme

İzmir’de polislerin “Operasyondan önce amirlerimize kumpas kurmamızı istediler” ifşaatının ardından avukatlar harekete geçti. İzmir Valisi Toprak, savcı Bato ve polis müdürleri hakkında suç duyurusu yapıldı.

Bugün'ün haberine göre, İzmir’de yasa dışı dinleme iddiasıyla tutuksuz yargılanan 32 polisin geçen haftaki ilk duruşmasına polis memuru Tamer Karaman’ın ifadesi damga vurmuştu. Karaman, 5 arkadaşıyla operasyondan bir gün önce gece 03.00’te müdürleri tarafından şubeye çağrıldıklarını ve kendilerine, “Sabah operasyon yapılacak.Avukat tutmanıza gerek yok. Sizi koruyacağız. Gözaltına alınacak amir ve müdürleriniz aleyhinde ifade verin. Usulsüz dinleme yapmaya onların zorladığını söyleyin. Bu durumdan savcı Okan Bato’nun haberi var” dediğini ifşa etmişti. Bu gelişme üzerine, polislerin avukatları İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verdi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMADAN SUÇU DUYURUSU

Polislerin avukatları, yargılama sürerken, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın açıklamalarıyla müvekkillerini suçlu ilan ettiğini ve bilirkişi gibi davranarak sızdırılan evraklar için şube müdürleri hakkında soruşturma başlatmadığını belirtti. Toprak hakkında, ‘görevi kötüye kullanma, suçluyu kayırma, adil yargılamayı, bilirkişi ve tanığı etkilemeye teşebbüs’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

‘ÖRGÜT GİBİ HAREKET’

Organize bir örgüt çerçevesinde hareket ettiği iddia edilen ve polisleri kumpas kurmaya zorladıkları öne sürülen İzmir TEM Şube Müdürü Fatih Yalçınkaya, Müdür Yardımcısı Akın Tan, İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen, müdürler Oğuz Çatalkaya, Sertürk Cora, Ali Erkan Aktaşgül hakkında da suç duyurusu yapıldı.

Savcı açığa alınmalı

Avukatlar, hakkında suç duyurusunda bulundukları soruşturma Savcısı Okan Bato’nun derhal açığa alınmasını da talep etti.
<< Önceki Haber Polis operasyonuyla ilgili flaş gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER