Polisi alarma geçiren olay!

Hakkari il merkezinde son bir hafta içinde üç korucunun evine yönelik hırsızlık girişimleri yaşanması polisi alarma geçirdi.

Polisi alarma geçiren olay!

Korucu evlerine giren kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, koruculara ait silahlar ve mühimmatları çalalarak kayıplara karıştı. Polis, "tuhaf" hırsızlık olaylarını araştırmak için özel ekip kurdu. Tuhaf hırsızlıklar, PKK'nın bölgede görev yapan korucuları yıldırmaya yönelik yeni bir faaliyet içine girdiği kuşkusuna da neden oldu.

Milliyet'in haberine göre, Hakkari il merkezinde son bir hafta içinde korucuların evlerine yönelik hırsızlık olayları yaşanmaya başlandı. İlk olarak 17 Temmuz günü, kent merkezindeki Yenimahalle semtinde oturan köy korucusu H.Ç.'nin evine giren kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, H.Ç.'ye ait Kaleşnikof tüfek ile dört dolu şarjörünü çalarak kayıplara karıştı. Polisin hırsızlıkla ilgili başlattığı çalışmalar devam ederken, bu kez 20 Temmuz günü yine köy korucusu olan N.A.'nın kent merkezindeki Bulak mahallesindeki evine giren kişi ya da kişiler köy korucusuna ait silahı bulamamalarına karşın 100'e yakın kaleşnikof tüfek mermisini aldı.

İki olayın birbiriyle bağlantısını araştıran polisin çalışmaları devam ederken üçüncü tuhaf hırsızlık köy korucusu F.A.'nın Hakkari il merkezindeki Gazi mahallesindeki evinde yaşandı. Gece karanlığından faydalanarak eve giren kişi ya da kişiler evde silah veya değerli bir eşya bulamazken, karanlıktan yararlanarak kayıplara karıştı. Arka arkaya yaşanan üç "tuhaf" hırsızlık girişimi üzerine polis alarma geçti.

Pencereden girdiler

Her üç hırsızlık olayının geçtiği yerde yapılan incelemelerde, şüphelilerin pencereleri sökerek veya camların zorlanarak açılmasıyla evlere girdikleri tespit edildi. Söz konusu her üç eylemde de köy korucuların görev silahları ile mühammatlarının çalınmasına yönelik faaliyet gösterildiği belirlendi. Emniyet yetkilileri, son dönemde PKK'nın koruculuk sisteminin kaldırılmasına yönelik propaganda yürüttüğüne dikkat çekerken, yürürlükteki uygulamaya göre, silahını kaybeden korucuların görevlerine son verilmesi nedeniyle PKK'nın bölgede görev yapan korucuları yıldırmaya yönelik bir faaliyeti olabileceğini vurguladı. Emniyet yetkilileri, çalınan silah ve mühimmatın olası eylemlerde kullanılmasının bölgede sorun oluşturulabileceğine dikkati çekti.
<< Önceki Haber Polisi alarma geçiren olay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER