Polislere yönelik ikinci operasyonda ilginç detay

İstanbul'da sabah saatlerinde polislere yönelik operasyon düzenlendi.

Polislere yönelik ikinci operasyonda ilginç detay

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekipler, saat 06.30'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda evlerde arama kararı alınmadığı öğrenildi.
Gözaltına alınan polislerin avukatı Ahmet Arslan, Twitter'dab yaptığı açıklamada, "Bu sefer evlerde arama kararı alınmamış. Yakalama gözaltina alma ve emniyete sevk istenmiş." ifadelerini kullandı.
14 İL, 33 GÖZALTI

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nın yürüttüğü operasyonlar 14 ilde yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde önceki dönemlerde çalışan emniyet görevlilerine yönelik düzenlenen operasyonda 33 şüphelinin gözaltına alınması hedefleniyor.
Bir şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi

Gözaltına alınan bir kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Çevik kuvvet polisinin hastane önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü. Sağlık kontrolü sonrası gözaltına alınan şahıs kameralara doğru, “Gecemi gündüzüme kattım. Çalıştım. Sonuç bu” dedi.
İşte operasyonun yapıldığı iller

Emniyet mensuplarına yönelik bugün ki operasyonun İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Ankara, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde yapıldığı öğrenildi. Bu kez düşük rütbeli polisler 
Gözaltı listesindeki en yüksek rütbelinin “komiser" rütbesinde olduğu belirtiliyor. Yeni operasyonunun ilk dalgadakiden farkı, bu kez şüpheliler listesindeki isimlerin neredeyse tamamamının düşük rütbedeki emniyet mensubu olması. Van, Hakkari ve Bitlis'te 8 polis gözaltına alındı
Van Hakkari ve Bitlis'te emniyete yönelik operasyonda 8 polis gözaltına alındı. Emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonunun 2'nci ayağı bugün sabah satlerinde yapıldı. 14 ilde yapıldığı belirtilen operasyonlar kapsamında Van'da 4, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 1 polis, Hakkari'de ise 3 komiser gözaltına alındı. Yapılan gözaltılarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
Polisler sağlık kontrolünün ardından emniyete getiriliyor
gözaltına alınan emniyet personeli, sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmeye başlandı. Gözaltına alınan polisler, önce sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen polisler, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı. Şimdiye kadar gözaltına alınan 3 polisin emniyete sevki yapıldı. Polisler, basının görüntü alamayacağı arka kapılardan emniyete alınıyor.  OPERASYONU İLK OLARAK HÜKÜMETE YAKIN SİTELER DUYURMUŞTU
Twitter’daki @GizliA.... isimli hesaptan geçen akşam atılan Tweet’lerde yeni operasyonun geldiği duyurulmuştu. Bu hesaptan kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yer aldığı isim listesi paylaşılmıştı. Gözaltına alınacak isimlerin söz konusu sitelerden duyurulması, akıllara “Kimin ne zaman gözaltına alınıp tutuklanacağını nereden biliyorlar?” sorusunu getirmişti. Kamuoyu, polislere sahur vaktinde yapılan operasyonu ilk olarak Twitter’dan öğrenmişti. Söz konusu operasyon ilk olarak saatler öncesinden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Danışmanı Şenol Kazancı’ya ait olduğu iddia edilen “Beyef...-@DERİN MİL... “ Twitter hesabı paylaşmıştı. Akşam saat 19.00 civarında atılan tweetlerde gece yarısı ve sabaha karşı polislere yönelik operasyon yapılacağı iddiası yer almıştı. Ardından polisler, terör örgütü üyelerine bile yapılmayan bir muamele ile sahur vakti gözaltına alındı. Şu an ise yine Twitter üzerinden ikinci bir operasyonun yapılacağı dillendirilmişti. Bu durum, operasyonların hukuki olmaktan ziyade siyasi olduğu yorumlarına sebep olmuştu.
<< Önceki Haber Polislere yönelik ikinci operasyonda ilginç detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER