Polislere yönelik ‘taltif’ soruşturmasında dikkat çeken detay

Polislere yönelik ‘usulsüz taltif’ soruşturmasıyla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Polislere yönelik ‘taltif’ soruşturmasında dikkat çeken detay

Hazırladığı raporla polislere yönelik ‘usulsüz taltif’ soruşturmasına imza atan KOM Daire Başkanı Orhan Özdemir'in de 533 kez taltif aldığı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Alper Türközmen'in kararı ile emniyet personeline yeni bir operasyon yapıldı. Savcı Alper Türközmen’in talimatıyla ‘usulsüz taltif ve evrakta sahtecilik’ iddiasıyla suçlanan 17 polis gözaltına alındı. 6 ildeki operasyonu, daha önce yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla tutuklanan KOM Dairesi Başkanı Orhan Özdemir yürüttü.

ORHAN ÖZDEMİR’İN 292 YIL HAPSİ İSTENİYORDU

KOM Dairesi Başkanı Orhan Özdemir’in adı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayseri'deki ''ihaleye fesat karıştırma'' iddialarına ilişkin soruşturmada geçiyordu. Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından Özdemir'in de aralarında bulunduğu 78 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, adı geçen kişilerin, ''İhaleye fesat karıştırmak'', ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'' ile ''Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' gibi suçlardan cezalandırılmaları talep edilmişti. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Özdemir hakkında 292 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

OPERASYONU YAPAN POLİS MÜDÜRÜ DE TALTİF ALMIŞ

Zaman'ın haberine göre, polislere yönelik ‘usulsüz taltif’ suçlamasıyla gözaltı kararlarına imza atan Orhan Özdemir'in de 533 kez taltif aldığı belirlendi. Yeni emniyet kadrosunun taltif konusundaki tutarsızlığı da kayıtlara geçti. Yeni göreve gelen ekiplerin, 17 Aralık’ın ardından tasfiye edilen polislerin yaptıkları başarılı operasyonların taltiflerini kendilerine yazdıkları kayıt altına alınmıştı.

KENDİLERİNE EN YÜKSEK MAAŞ TALTİFİNİ YAZMIŞLAR: 24 MAAŞ TALTİF

Emniyet Genel Müdürlüğü Yardımcılığı’na atanan Taltif Komisyonu Başkanı Mustafa Gülcü’nün, göreve geldiği ilk toplantıda kendisine alınabilecek en üst miktar olan 24 maaş taltif yazdırdığı belirlenmişti. Gülcü ile birlikte EGM İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal, Genel Müdür yardımcıları Faruk Ünsal, Zeki Çatalkaya’nın da en üst seviyeden taltif alan isimler arasında olduğu kaydediliyor. Bir dönem Ankara Emniyet Müdürlüğü yapan Ercüment Yılmaz ve şu anki Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren 1.000’den fazla taltif ile rekoru ellerinde tutuyor. 


<< Önceki Haber Polislere yönelik ‘taltif’ soruşturmasında dikkat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER