Protestolarla ilgili konuşan Erdoğan'ın hedefi yine değişmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devam etmekte olan Kobani protestolarıyla ilgili olarak "Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var? İstanbul'un ne alakası var? Ankara'nın ne alakası var? Kobani ile Siirt'in, Diyarbakır'ın, Bingöl'ün ne alakası var?" dedi.

Protestolarla ilgili konuşan Erdoğan'ın hedefi yine değişmedi

Trabzon'da olduğu gibi Rize'de de belirli siyasi partileri hedef alarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanın bunların millet diye, bunların bayrak diye, bunların vatan diye, bunların devlet diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var, karıştırmak." şeklinde konuştu.

Rize'nin Güneysu ilçesinde Kazancı Holding tarafından yaptırılan Kaptan Ahmet Erdoğan İmam-Hatip Lisesi'nin açılış töreninde Erdoğan, Kobani'de yaşananlar bahane edilerek Türkiye'deki huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırı gerçekleştirildiğini söyledi. Çözüm süreci, ekonomideki istikrar ve ülkenin gelişiminin birilerini rahatsız ettiğini savunan Erdoğan,  "Ya Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var? İstanbul'un ne alakası var? Ankara'nın ne alakası var? Kobani ile Siirt'in, Diyarbakır'ın, Bingöl'ün ne alakası var? 200 bin Kobani'deki kardeşimiz Türkiye'ye geldi de, sığınmak istedi de, içeri mi almadık? 200 bin Kobani'den gelen Kürt'ü bağrına basan, onları yediren, barındıran bir Türkiye'nin şuanda devleti var. Daha ne istiyorsunuz ya!" diyerek tepki gösterdi. Gazete ve internette yapılan haberler ile Türkiye'yi istikrarsızlaştıracak "iftiralar" atıldığını savunan Erdoğan, "Asılsız, yersiz, temelsiz gerekçeler üretmeye başladılar. Gazetelerden, internetten Türkiye'yi istikrarsızlaştıracak hangi akıl almaz iftiralar varsa, bunları adeta boca etmeye başladılar. Algı operasyonlarına, ülkemiz üzerinde ameliyatlara giriştiler." dedi.

MUHALEFET İLE PKK VE HDP'YE YÜKLENDİ

Dün Trabzon'da olduğu gibi bugün de Rize'de bazı siyasi partileri hedef almaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden muhalefet ile PKK ve HDP'ye yüklendi. 

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Suriye'ye, Irak'a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin, öbür taraftan birisi kalkıp diyecek ki, 'sadece Kobani için tezkere hazırlayalım'. Al birini vur diğerine. Hiç bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet diye, bunların bayrak diye, bunların vatan diye, bunların devlet diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var, karıştırmak. El vicdan, el insaf derler. Ya 10 yıl önce şu Güneydoğu'da, Doğu'da bir tane doğru dürüst havalimanı mı vardı? Ne Kars'ta, Ağrı'da, Muş'ta, ne Siirt'te doğru dürüst havalimanı mı vardı? Şırnak'ta havalimanı mı vardı? Hakkari'de havalimanı yapıyoruz, hergün müteahhidin iş makinelerini yakarlar, tehdit ederler. Ve durmadan müteahhit değiştiriliyor. Niye? Havalimanını yapacağız, diye. Biz bunları yaparken bunların yaptığı; bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da 'bunlar Kürtleri ihmal ediyorlar' diyeceksin. Kürtleri ihmal edenler sizsiniz. Kürtlere ihanet eden, sizsiniz. Siyasi uzantıları da bu işin içinde." şeklinde konuştu.

ZAMAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER