Risale-i Nur basımını kim istemiyor?

Kanuni varis olmadığı gerekçesiyle, 3 Nisan 2014 tarihinden bu yana Risale-i Nur basımı yapan yayınevlerine bandrol vermeyen Kültür bakanlığı'na ilk davayı Yeni Asya neşriyat açtı.

Risale-i Nur basımını kim istemiyor?

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, bandrol uygulamasında iktidar politikalarına destek üzerinden yapılacak ayrımcılığın fitneye sebebiyet vereceğini söyledi.

Samanyolu Haber'e konuşan Kazım Güleçyüz, "Eğer bu tarzda devam ederse Risale-i Nur basan yayın evlerinden hiçbiri bandrol alamayacak demektir. Yok bazılarına verilip de bazılarına vermemek gibi bir uygulama olacaksa o zaman bu farklı tartışmaları beraberinde getirecektir. İleri demokrasiden söz edilen bir dönemde ve daha ileri gitmesinin beklendiği bir dönemde hiç aklımıza gelmeyen bir yöntemle Risale-i Nur neşriyatının engellendiği bir hadiseyle karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı

Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurularak açılan ilk davanın yanında Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne de başvurularak 2. bir dava daha açıldı. Dava dilekçesinde bütün talebelerinin Hz. Üstad'ın varisi olduğu belirtildi.

"Bu konuda açılmış hak sahipliği tespiti maksadıyla açılmış bir davanın söz konusu olduğuydu. Biz bu davaya müdahil olabilmek bu dava hakkında bilgi sahibi olabilmek amacıyla bir dava açtık." diyen Güleçyüz, bandrol uygulamasında yapılacak ayrımcılığın fitneye sebebiyet vereceğini söyledi.

Güleçyüz, şöyle konuştu: "İktidar politikalarına destek veren kişilerce yapılan yayınlara bandrol verilecek ama eleştirel konumda olan yayıncılara da verilmeyecek gibi bu da ayrı bir fitnedir. Risale-i Nur hizmeti bu tarz bir takım siyasi bir takım hesapların konusu olacak bir hizmet alanı değildir." SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Risale-i Nur basımını kim istemiyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER