IŞİD'in Konsolosluğu ele geçirmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı

IŞİD'in Musul Türk Konsolosluğu'na yaptığı hain baskın Türkiye'de her kesimden tepki gördü.

IŞİD'in Konsolosluğu ele geçirmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Irak'ın Musul şehrini dün ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bugün de Türk Konsolosluğu'na baskın yaparak Musul Konsolosu ve 2 çocuk dahil 48 kişiyi rehin aldı. İşte Türk konsolosluğuna yapılan saldırı ile ilgili açıklamalar ve yorumlar:

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ SİNAN OĞAN: MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Musul'daki Türk konsolosluğuna IŞİD'in saldırısına ilişkin, "Siz balkonda oturup seyreden futbol seyircisi değilsiniz, siz hükümetsiniz. Nerede bu ordu, nerede başkomutan? Başkomutana sesleniyorum,  Cumhurbaşkanı başkomutanlığını yap, bugün yapmayacaksan ne zaman yapacaksın ya da o işi bırak" dedi.

HDP VAN MİLLETVEKİLİ NAZMİ GÜR: HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Musul'daki Türk konsolosluğuna IŞİD'in saldırdığına yönelik haberlerin olduğunu belirterek, "Hükümet yok, Sayın Dışişleri Bakanı'nın nerede olduğu belli değil. Hükümet, IŞİD'e karşı net tavrını göstermek zorunda" diye konuştu.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ SÖZCÜSÜ ALİ MEHDİ: Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğundaki Türk diplomatların, personelin ve çalışanların IŞİD militanları tarafından alıkonulduğunu söyledi.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ TÜRKİYE TEMS. HİCRAN KAZANDI: Kazandı: IŞİD, Musul'u ele geçirdikten sonra Güney'e doğru inmeye başladı. Türkmenler göçe başladı. Bunun önü alınmazsa Bağdat'taki hataların aynısına devam edilirse Irak'ta merkezi hükümet kurulmazsa tartışmalı bölgelerin bütün toplumların tamamen haklarını elde edecek şekilde geliştirilmezse böyle tablo yaşanmaya devam eder.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Musul, Kerkük bizim için çok önemli. Oradaki bir siyasal gelişmenin Türkiye'yi etkileyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin kendi ulusal çıkarlarını koruma konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini arzu ediyorum. Ama Ahmet Davutoğlu'nun böyle bir kapasitesi var mı diye sorarsanız, açık yüreklikle şunu söyleyebilirim, Davutoğlu'nun böyle bir kapasitesi yok. Beni üzen nokta da zaten bu" dedi.

<< Önceki Haber IŞİD'in Konsolosluğu ele geçirmesi Türkiye'yi ayağa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER