Risale-i Nurlarla ilgili tepkilere devletten şok susturma

Risale-i Nurların devlet tekeline geçmesi ile ilgili yasal hazırlıklar sürerken buna karşı verilen tepkiler de susturulmaya çalışılıyor.

Risale-i Nurlarla ilgili tepkilere devletten şok susturma

Risale-i Nurların basımını tamamen Kültür Bakanlığı’na geçirecek olan torba yasa değişikliği gündemdeyken buna tepki için açılan ‘@RNK_bandrol’ isimli Twitter hesabı, şikâyet üzerine kapattırıldı. Risalelerin serbestçe basımının önünü açmak için bakanlara, milletvekillerine ve devlet kurumlara twitler atan hesap kapatılarak açık bir şekilde fikir hürriyetine müdahale edildi. 

Konu ile ilgili konuşan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, söz konusu Twitter hesabının dostane bir uyarı olarak kurulduğunu söyledi. Güleçyüz, “Son dönemdeki arızaların, sıkıntıların asıl sebebi, hoşa gitmeyen eleştiriler olduğunda hemen onları kapatmak ve susturmak  yolunun izlendiği görülüyor.” ifadelerini kullandı. Twitter hesabından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kültür Bakanı Ömer Çelik ve Kültür Bakanlığı’na, Risaleleri devlet tekeline verecek torba kanunu görüşen Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bulunan milletvekillerine twitler atılıyordu. Böylelikle Risalelerin devlet tekeline geçmesine tepki gösteriliyordu. Ancak kendilerine bu konuda twit atılmasından rahatsız olan hükümet yetkilileri, hesabı Twitter’a şikâyet ederek kapatılmasını sağladı.

GEREKÇESİ GÜLDÜRDÜ(!)

Zaman'ın haberine göre, kapatılmaya gerekçe olarak ise Twitter tarafından bir açıklama gönderildi. Açıklamada; hesaptan atılan twitler ‘tacizkâr’ olarak tanımlandı ve şikâyet üzerine kapatıldığı ifadeleri yer aldı. Çıkarılacak olan torba yasayla Risale-i Nurların basımının tamamen devlet tekeline geçmesine tepki vermek için açılan ama daha sonra kapattırılan hesabın yerine ‘@risale_bandrol’ ismiyle yeni bir hesap açıldı. Hesap, bu akşam Risalelerin basımın tekelleşmesine karşı TT çalışması yapacağını duyurdu.


<< Önceki Haber Risale-i Nurlarla ilgili tepkilere devletten şok susturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER