Böcek soruşturmasında yeni bir skandal daha ortaya çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunduğu iddia edilen dinleme cihazı (böcek) ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Böcek soruşturmasında yeni bir skandal daha ortaya çıktı

Erdoğan'ın Keçiören'de bulunan ikametgâhının eski koruma büro amiri Ferat Yüksel, 31 Ekim 2013’te Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK) Başkanlığı müfettişlerine verdiği ifadesinde önemli açıklamalarda bulundu. Yüksel, böceğin bulunduğu iddia edilen 28 Aralık'ta ikametgâha Başbakan'ın danışmanı Mustafa Varank ile birlikte MİT arama ekibinin geldiğini kaydetti. Ekibin aramalar sırasında ikamette çalışan polisleri refakatçi olarak kabul etmediğini aktaran Yüksel, “Bu durum bana intikal ettiğinde hemen ofise gittim. Zile bastım. Ancak kapılar açılmadı. Arama ekibi işlerini tamamlayıp dışarı çıkana kadar görev yerimde bekledim. Arama ekibi çıktığında araçlarına binerek bizimle muhatap olmadan oradan ayrıldılar.” dedi.

POLİS MEMURLARINA KAPILAR AÇILMADI

Ferat Yüksel, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Güvenlik Büro Amirliği ekiplerinin zaman zaman 1 ve 2 numaralı ofislerde böcek araması yaptıklarını da vurgulayarak, bu ekibin gelmeden önce kendisini arayıp bilgilendirmede bulunduğunu ifade etti. Konut Grup Amiri İbrahim Yıldırım da aynı tarihte verdiği ifadesinde vardiyalı olarak çalıştığını ve gece nöbetini Ferat Yüksel'den devraldığını dile getirdi. Yüksel tarafından Varank ve MİT ekibince ikametgâh ofislerinde arama yapıldığı yönünde bilgilendirildiğini belirten Yıldırım, bu ekibin refakatçi kabul etmediği ve görevli polis memurlarına kapıların açılmadığı yönünde bilgisinin olduğunu anlattı. Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon programında yaptığı açıklamaların ardından da aramalarda dinleme cihazı bulunduğu bilgisine vâkıf olduğuna dikkat çekti.

ARAMA TALİMATI MİT MÜSTEŞARI’NDAN

Eski MİT, Bilim Teknoloji ve Teknik Uygulamalar Başkan Vekili Basri Aktepe ise 28 Ocak 2013 tarihinde BTK müfettişlerine verdiği ifadesinde aramalara kimin emriyle gittiğini açıkladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kendisini arayarak Başbakanlık'tan aranacağını ve gereğinin yapılması yönünde talimat verdiğini aktaran Aktepe, şöyle konuştu: “Ben bunun üzerine müsteşarımızın özel kalemi Edip Bey'i aradım. Edip Bey de aramada güvenilir bir ekip oluşturmam gerektiği yönünde bildirimde bulundu. Ben de ilgili arkadaşıma bilgi verdim ve yaklaşık 20 gün bu şekilde bekledik. Aralık ayının 28'inde Edip Bey beni aradı ve Subayevleri'ne gideceğimizi bildirdi. Saat 13.00 gibi oradaydık. Orada Mustafa Varank ile görüştük. 13.10 gibi de arama işlemine başladık.” Aktepe ayrıca Varank'ın da katılımıyla Başbakan'ın İstanbul Dolmabahçe'deki çalışma ofisi ve Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutunda da 16-17 Ocak tarihleri arasında dinleme cihazı araması yaptıklarını söyledi. Yapılan aramalarda ise herhangi bir dinleme cihazı bulgusuna ulaşılamadığının altını çizdi.

Zaman'ın haberine göre, MİT Şube Müdürü A.A. ise Kısıklı'da yapılan dinleme cihazı aramalarına Varank ile birlikte Başbakan'ın damadı Berat Albayrak'ın da katıldığını ifade etti. Aslan, Başbakan'ın konutunda yapılan aramaların bitmesinin ardından Albayrak'ın talebiyle kendi evinde de böcek araması yaptıkları bilgisini verdi. Ancak yapılan aramada herhangi bir bulguya ulaşamadıklarını sözlerine ekledi.

<< Önceki Haber Böcek soruşturmasında yeni bir skandal daha ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER