Rüşvet operasyonda adı geçen yerle ilgili ŞOK karar

Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak kurulan İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu kapatıldı.

Rüşvet operasyonda adı geçen yerle ilgili ŞOK karar

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe konan kapatma; İçişleri Bakanlığı'nın 10 Eylül 2014 tarihli ve 115967 sayılı yazısı üzerine, 25 Nisan 2001 tarihli ve 4652 sayılı Kanunun 10.maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 22 Eylül 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ
Etiler Polis Meslek Okulu’nun arsası riskli bölge ilan edilmişti. 32 bin metrekarelik arazi İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokolle İBB’ye geçmişti. Bedeli yaklaşık 430 milyon TL olarak belirlenen arazi ticaret merkezi ilan edildi. Arazi için 2.5 emsal inşaat izni verilirken yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanınmış oldu. Söz konusu alan için yükseklik serbest bırakıldı. Yeni imar planında AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verildi.

RÜŞVET OPERASYONUN ANA KONULARINDAN BİRİ
17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ana soruşturma konularından biri de Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine yapılacak AVM-Rezidans projesi iddiasıydı. Yolsuzluk operasyonuyla İstanbul'un en değerli yerlerinden sayılan 32 dönümlük Etiler'deki okul arazisinin terör örgütü El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı'nın oğlu Muaz Kadı ve Mısırlı iş adamı Usame Kutub'un da aralarında bulunduğu bir şirkete, 460 milyon dolar bedelle ihalesiz verildiği gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, iddiaların ardından basın toplantısı düzenleyerek arazinin tapusunun halen ellerinde olduğunu belirtmişti. Ancak yasal olarak teknik takibe takıldığı belirtilen ve internete düşen ses ve görüntü kayıtlarında ise Etiler Polis okulu arazisine yapılan konutların maketleri ve sunumlarının yapıldığı görüntü kayıtları yer almıştı. Topbaş'ın bu sözlerine karşılık yine Twitter‘da Bosphorus 360 Projesi'nin ortakları olduğu iddia edilen Yasin El Kadı, oğlu Muaz Kadı, Mısırlı iş adamı Usame Kutub'un da aralarında olduğu kişilerin fotoğraflarını yayınlanmış, fotoğraflarda Yasin El Kadı ve oğlu Muaz Kadı'nın başta olmak üzere proje maketi üzerinde inceleme yaptıkları görülmüştü. CİHAN
<< Önceki Haber Rüşvet operasyonda adı geçen yerle ilgili ŞOK karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER