İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan olay sözler

Trabzonspor Kulübü Başkanı, açtı ağzını yumdu gözünü...

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan olay sözler

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ligin ilk 5 haftasında olmaması gereken sonuçlar aldıklarını belirterek, "Bunda oyuncuların, hem bizlerin, hem teknik kadronun hem de hakemlerin büyük katsı var." dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde takımın antrenmanını izleyen Hacıosmanoğlu, basın mensuplarının da sorularını cevapladı. Ligin ilk 5 haftasında alınan sonuçları kabul ve hazmetmelerinin kolay olmadığına vurgu yapan Hacıosmanoğlu, "Olmaması gereken sonuçlar aldık. Bunda oyuncuların, hem bizlerin, hem teknik kadronun hem de hakemlerin büyük katkısı var. Ama bunların hiç birisi mazeret değil. Ligde 5 maç oynadık. Sağduyulu Trabzonspor sevdalılarının takımına olan inancı, umudu devam ediyor. Bizim de devam ediyor. 5 maçta 4 puan almış olabiliriz ama kaybedilmiş çok şey yok. Bunları telafi etme imkânımız var." diye konuştu.

Dün futbolcularla da bir görüşme yaptığını ifade eden Başkan Hacıosmanoğlu, takıma, "Onlardan tek şey istedim; bizim harcadığımız emekleri bir tarafa bırakın ama bu takımın sağduyulu taraftarları var. Onlara karşı bu tablo bizi daha çok üzüyor. Onların başının eğik gezmesi bizi rahatsız ediyor, sizi de rahatsız etsin. Tek isteğim, o insanların başı dik gezmesini sağlayın." dediğini aktardı. 

Trabzonspor'un yakın tarihinin en iyi kadrosunu kurduklarını savunan Başkan Hacıosmanoğlu, futbolculara yaptığı konuşmasının detaylarıyla ilgili bilgi verirken ise "Uyum sorunu olabilir ama oynadığımız takımlarla ilgili sadece şunu söyledim. Karabük takımının bir oyuncu alıp Trabzonspor'un 11'inde direkt oynatabilir misiniz. Bunu kendinize sorun." diyerek, şöyle devam etti:

"Ben çocukluğumdan beri savaşarak geldim ve Allah da bana istediğim şeyleri nasip etti. Trabzonspor başkanlığını da böyle kazandım. Bunları hep örnekleriyle anlattım. Hepiniz değerli oyuncularsınız ama sahada savaşmadığınız sürece başarıyı yakalama imkânınız yok. Sizlerden sadece masumane duygular içerisinde Trabzonspor sevdalılarının başını öne eğdirmeden sahada savaşın. Elbette bu bir oyun, sahada 3 sonuç var. Ama o bu savaşın örneğini sahada göstermelisiniz. Milyonlarca insan ve biz sizden bunu bekliyoruz. Umuyorum milli ara bir fırsat olur ve sahaya çıktıklarında bunu gösterirler. Belki de bu tarz konuşma ile bir başkan olarak belkide beni son kez karşınızda buluyorsunuz. Başka zaman başka türlü göreceksiniz. Ama umuyorum ki bundan sonraki maçlardaki başarılarınızla benden ekstra bonuslar alan bir başkan olarak görün beni karşınızda."

Takımın başarısız olmasını isteyen çok insan olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Dolayısıyla bizim başarısız olmamızı isteyen birçok insan var. O alışkanlıkta olan Trabzon'da her zaman var ama sadece masumane duygularla Trabzonspor'un peşinden giden milyonlarca taraftarın başını öne eğdirmeyin, onlara layık olan sonuçları alın dedim. Herhalde onlarda 5 haftalık sonuçlardan ders alıp, milli maçlardan sonra istediğimiz sonuçları alacaklardır diye düşünüyorum. İnancımız ve umudumuz da var." dedi.

"BÖYLE DEVAM ETME İMKANI YOK"

Başkan Hacıosmanoğlu, başarısız sonuçların devam etmesi halinde nasıl bir önlem alacağına dair soru üzerine de "Böyle devam etme imkanı yok. Olmayan şeyleri konuşmaya gerek yok. Bu takımın kalitesi ortada. Tek isteğimiz oyuncuların sahada savaşmaları. Top kendilerine gelmeden topu nasıl kazanacaklarıyla ilgili sahada mücadele vermeleri. Onu yaptıkları zaman zaten yenilsen de bu seyirci seni alkışlıyor, Varşova maçında olduğu gibi. Bu takımın gerçek mücadelesini ortaya koyduğunda, hele Varşova maçının son 40 dakikasındaki oyunu oynasın yenemeyeceği takım yok. Sadece o mücadeleyi sahaya yansıtsınlar, yansıtacaklarına da inanıyorum." diye cevap verdi.

"FUTBOLCULARA BORCUMUZ YOK"

Bugün itibariyle futbolculara bir lira borçlarının olmadığı bilgisini veren Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, bu imkânları oluştururken çok çalıştıklarını dile getirdi. Futbolculardan da sahada bunun karşılığını vermelerini beklediklerini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Oyuncuların parasını ödemek bizim asli görevimiz. Siz de bunun karşılığında sahada bir şeyler yapmak zorundasınız. Onu da yaparlarsa, o da devam eder. İnanıyorum ki, milli maç arasında sonra Mersin maçıyla çıkışa geçeceklerine inanıyorum." dedi.

"VAHİD HOCA DA BİZİM GİBİ ÇILDIRIYOR"

Teknik Direktör Vahid Halilhodzic'in de sonuçlara çok üzüldüğünü kaydeden Hacıosmanoğlu, "O da bizden birisi, başarılı olmak istiyor. Buraya da başarılı olmak için geldi. Bu sonuçlar bizi nasıl çıldırtıyorsa onu da çıldırtıyor. Kaldı ki hakem hatalarına baktığınız zaman da hem ligde hem Avrupa'daki maçlardaki hatalar hazmedilecek gibi değil. Belki başarısınız sonuçlardan sonra bunları konuşmaya gerek yok ama belki üzerimizde oyun da oynanıyor olabilir. Karabük maçında iyi oynamadık ama adam smaç gibi eliyle topu kesiyor, hakem penaltıyı vermiyor. Verse 2-1 olacak, belki maçın seyri değişecek. Varşova maçında 2 tane net penaltı, kararlara bakıyorsunuz insanın çıldırmaması elde değil." diye konuştu.

Başkan Hacıosmanoğlu, avukatlarının şike konusundaki girişimlerinden dolayı Avrupa maçlarında aleyhlerinde kararlar veriliyor olabileceği imasından bulundu. Hem yurt içi hem de Avrupa'da hukukçularının çok ciddi çalıştıklarını anlatan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"UEFA da zor durumda. Orada da bir kasıt demiyorum ama bariz hatalardan insanın midesi bulanmıyor değil. Hem o alanda hem sportif alanda mücadelemiz devam edecek. Ufak tefek hakem hatalarına söyleyecek sözümüz yok. Takım eğer söylediğim gibi sahada savaşırsa ve o savaş sonunda hakem hatalarıyla puan kaybetmeye devam edersek, o zaman konuşmaya hakkımız olur. Önce bizim sahada Trabzon'a yakışan mücadeleyi vermek zorundayız. Ondan sonra Trabzonspor'a karşı hata yapanlardan hesap sorma cesaretimiz olur."

"GEÇEN SEZON STAJ DÖNEMİMİZDİ"

Başkan Hacıosmanoğlu, daha önce ‘Aralık ayına kadar şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmazsam bırakırım' dediğinin hatırlatılması üzerine, "Her ne kadar spekülasyon yapsalar da Trabzonspor taraftarları bizi 2,5 seneliğine seçti. Biz geçen sene staj dönemimizi yaptık. Ama bu sene gerek yerli gerekse Avrupa'dan aldığımız oyuncular, yakın zamanda alınan en iyi oyuncular. Bunların inanıyorum ki kendilerini bulduklarında başarılı olacaklar. Bize genel kurul üyelerinin verdiği süreyi tamamlamak bizim görevimiz." diyerek, şöyle devam etti:

"Ben ‘bu işi beceremedim, gidiyorum' diyecek halim yok. Öyle bir karakterde olan bir insan değilim. Onun için bu kadar yatırımlar yaptık. Bunun sonuçlarını alacağız. Alamazsak da ben bu takımın bir taraftarıyım, benim gibi sağduyulu insanlara zulmetmek bize düşmez. Elbette ki bizden daha iyi yapacak birisi varsa, o zaman biz bu görevi devretmeye her zaman hazırız. Ama şunu söyleyeyim; bu kulüpte çok şeyi değiştirdik, çok şeyin daha değişmesi lazım. Bu kulübü bir çıkar aracı olarak insanların tekelinden kurtarmak amacımız. Biz onu kurtardıktan sonra inşallah gelenler de aynı düzeni devam ettirir. Trabzonspor o zaman kurtulur. Yoksa aynı düzen devam ederse, ‘Ahmet gelsin, Mehmet gitsin' mantığı devam ettiği sürece Trabzonspor kalıcı başarıları yakalayamaz."

"ONU KONUŞTURANLARA LANET OLSUN"

Başkan Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Azzi Yıldırım'ın şike davasından yeniden yargılama sürecinde ‘herkesten hesap soracağım' şeklindeki açıklamalarına sert bir şekilde cevap verdi. Hacıosmanoğlu, bu yöndeki soru üzerine şunları söyledi:

"O şahıs bizim muhatabımız değil. Her zaman söyledim; benim muhatap alacağım şahıs önce gidip askerliğini yapacak. Biz de onu muhatap alırız. Sahte çürük raporu ile askerlikten kaçan insana gece 2-3'te karar çıkartıp, sahte çürük raporu alanlar da bedelli askerlikten yararlanır diyenler, bugün o insanı konuşturuyor. Bugün hukuk gurabesi olarak görüş bildiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve sonrasında bizim itirazımızı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hukuk dışı verdiği kararlar adaletin yanından dahi geçmeyen kararlar onu konuşturuyor. Yani devletin birimleri konuşturuyor. 

Bu bizim ayıbımız değil, bunu konuşturan devlet yetkililerinin ayıbı. Bırakın konuşmayı, toplum içine çıkamayacak, sahte çürük raporu ile askerlikten kaçan bir insanı kurtarıyorsanız, bugün o da çıkıp herkesten hesap soracağım der. Ama konuşturanların kabahati. Ben merak ediyorum,. Yaptıkları hırsızlıklar, Trabzonspor'un çaldıkları haklarını, o konuşmalarını nasıl örtbas edecekler de kimden hesap soracaklar. Bunlar hepsi algı yönetimi, algı yönetiyorlar. Buradaki amaç, hukuk dışı kararı veren mahkeme başkanı sürece uzatıp, konuyu sulandırmak. Başka bir amaçları yok. 

Ama bizim UEFA'daki girişimlerimiz devam ediyor. Trabzonspor taraftarları hiç şüpheye kapılmasın. UEFA'nın da ne kadar sıkıştığını, hukukçularımızın yaptığı girişimlerle biliyoruz. Bunların hepsi kamuoyunda konuşulacak şeyler değil. FIFA'nın dahi UEFA'ya yazı yazıp, kararlarınızı titizlikle bekliyoruz demesinin ne manaya geldiğini ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz. Türkiye'de ne kadar yeniden yargılanma adıyla bu işi sulandırıp zamana yaysalar da herhalde Avrupa'nın dev kulüpleri dahil ‘biz düşüyoruz da niye bu takıma ceza vermiyorsunuz diye bizden daha çok baskı yapanlar var. Onun için bunların hepsi algı yönetimi. Bu şahsın söylediklerini ben dikkate almıyorum, itibar da etmiyorum. Ama onları konuşturanlara lanet olsun diyorum."
<< Önceki Haber İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan olay sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER