Saatlerinizi ileri almayı unutmayın!

Pazar günü yapılan yerel seçimler nedeniyle yaz saati uygulaması bu yıl Türkiye'de 1 gün gecikmeli başladı.Saatler dün geceden itibaren 1 saat ileri alındı.

Saatlerinizi ileri almayı unutmayın!

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, 03.00'ten itibaren bir saat ileri alındı. Saatler, 26 Ekim Pazar günü saat 04.00'ten itibaren de bir saat geri alınacak.


YAZ SAATİ UYGULAMASINA YEREL SEÇİM AYARI

Bakanlar Kurulu, yaz saati uygulamasına "yerel seçim" ayarı yaptı. 30 Mart seçimlerinin saatlerin 1 saat ileri alındığı döneme denk gelmesi nedeniyle Bakanlar Kurulu'nun seçim çalışmalarının etkilenmemesi için saatlerin ileri alınması uygulamasını bir gün erteleme kararı aldı. 

Buna göre bütün yurtta saatler, bu gece saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alındı. 

Saatler, 26 Ekim Pazar günü saat 04.00'ten itibaren de bir saat geri alınacak. 

Yaz saati uygulaması, çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınması suretiyle, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ayrıca, yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin azaltılması hedefleniyor. 

TATİL

Yerel seçimlerde oy sayımı geç saatlere kadar sürecek. Seçim sonrası sınıfların yeniden eski haline getirilmesi için bir günlük süre gerekirken bunu göz önünde bulunduran Milli Eğitim Bakanlığı da okulların bir gün tatil edilmesi kararı aldı. Buna göre, okullar bugün tatil olacak.
<< Önceki Haber Saatlerinizi ileri almayı unutmayın! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER