Savcı ve polisi şoke eden skandal talep!

ABD Büyükelçiliği'ne DHKP-C'li canlı bomba Ecevit Şanlı tarafından düzenlenen intihar eylemi soruşturmasında skandal bir talep gündeme geldi.

Savcı ve polisi şoke eden skandal talep!

ABD Elçiliği ile komşu olan Almanya Büyükelçiliği'nin canlı bombaya ait kamera görüntülerini isteyen polislerden para talep ettiği ortaya çıktı. Alman diplomatların 2 bin 500 TL aldıktan sonra Şanlı'ya ait güvenlik kamerası görüntülerini polise verdiği anlaşıldı.

Ecevit Şanlı 1 Şubat'ta ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne canlı bomba saldırısı düzenlemiş, bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti. Bugün'de yer alan habere göre canlı bombanın Başkent'teki irtibatlarını belirlemeyi amaçlayan soruşturmada savcılık ve polisi adeta "şoka" sokan bir olay yaşandı. Polis Şanlı'nın Ankara'ya geldiği tarihte kimlerle temas kurduğunu ve nerede kaldığını saptamak için MOBESE dahil bölgedeki tüm kamera kayıtlarını mercek altına aldı. Kızılay'dan Ayrancı'ya kadar olan bölgede tüm resmi ve özel kurum/kuruluşların kamera kayıtlarında Şanlı'nın izi arandı. 

Fransa ve Almanya Büyükelçiliği'nin kamera kayıtlarından da Şanlı ve bağlantılı olduğu kişinin izi araştırılmak istendi. Fransa Büyükelçiliği olay gününe ait kamera kayıtlarını polise teslim etti. Almanlar ise ilginç bir tavır sergiledi. Alman Elçiliği yetkilileri polise, "İstediğiniz gün ve saate ait kamera kayıtlarını ancak 2 bin 500 TL ücret karşılığı size verebiliriz" dedi. Soruşturmanın önemi ve hassasiyeti nedeniyle savcılık, Almanların skandal talebini kabul etmek zorunda kaldı.
<< Önceki Haber Savcı ve polisi şoke eden skandal talep! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER