Savcılık harekete geçti; o isimlere kötü haber!

28 Şubat sürecinde BÇG talimatıyla Genelkurmay Karargahı’nda verilen brifinglere katılanların tespitine başlandı.

Savcılık harekete geçti; o isimlere kötü haber!

  • 28 Şubat sürecinde brifinge katılan isimler tek tek tespit edilecek.
  • Genelkurmay'dan isim listesi, görüntü ve ses kayıtları istendi.
  • Belgeler gelince ifade alma işlemi başlayacak.

28 Şubat süreciyle ilgili soruşturmada asker kanadına ilişkin iddianamenin mahkemeye teslim edilmesinin ardından, darbenin sivil ayağına ilişkin soruşturmaya hız veren savcılık kritik bir adım daha attı.  Savcılık, Genelkurmay’ın verdiği brifinglere katılan gazeteci, akademisyen ve yargı mensupları tespit için harekete geçti. 

Star'da yer alan habere göre savcılık, sivillere yönelik soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı’na yazı yazarak o dönem düzenlenen brifinglere katılanların isim listesini istedi. Brifingle ilgili görüntü, ses kaydı ve fotoğrafların da gönderilmesini isteyen savcılık, dokümanların gelmesinin ardından ilgili kişiler hakkında ifade alma işlemine başlayacak. İfade alma işleminde, brifinglere katılan isimlerden yargı mensupları konusunda da HSYK ve Yargıtay’a suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

İrtica brifingi’nin ilki 10 Haziran 1997’da Genelkurmay Orbay Salonu’nda düzenlenmiş, yüksek yargıç ve hakimler otobüslerle Karargah’a taşınmıştı. Yaklaşık 400 yargı mensubunun katıldığı ilk günkü protokolde oturanlar arasında Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, Yargıtay Başkanı Müfit Utku, Danıştay Başkanı Füruzan İkincioğulları, daha sonra Yargıtay Başsavcısı olan Sabih Kanadoğlu bulunuyordu.

Aynı brifing daha sonra akademisyenler ve gazeteciler için de verilmişti. Brifingde, dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner ile İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanı Tümgeneral Fevzi Türkeri, irticai faaliyetleri anlatmıştı. Saner ve Türkeri şu anda 28 şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyor.
<< Önceki Haber Savcılık harekete geçti; o isimlere kötü haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER