Sayıştay denetçisinden Diyanet'e ilginç soru

Sayıştay'da denetçi olarak görev yapan Muhammet Ö., Kritik dosyaları inceleyince kızağa çekildi. Boş durduğu için vicdan azabı çeken denetçiye Diyanet, "Günahın yok paran helal" fetvası verdi

Sayıştay denetçisinden Diyanet'e ilginç soru

Sayıştay Denetçisi Muhammet Ö. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde denetleme yaptığı sırada kritik dosyalara el atınca denetimden el çektirildi. 

Kendisine bir daha denetim görevi verilmeyen denetçi, boş durduğu için vicdan azabı çekmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Alo fetva' hattını arayan Muhammet Ö. "çalıştığım birimde iş çok az. Daha çok iş olan birimde çalışmak istiyorum ama görev vermiyorlar. Bu durumda boş durduğum için günaha giriyor muyum? Aldığım maaş helel mi?" diye sordu. 

Denetçinin sorusuna Diyanet şu yanıtı verdi:

"İdarecileriniz tarafından size verilen işi yerine getirdikten sonra, iş yapmadan durmanız konusunda sizin bir mesuliyetiniz olmaz. Şahsınıza bir görev tevdi edildiği zaman onu en güzel şekilde yerine getiriniz. Bunun dışında endişeye gerek yok maaşınız helaldir."

Muhammet Ö.'nün diyanetten aldığı fetvayı yazıya dökerek, odasının duvarına astığı, gelen misafirlerine de "Ben fetvamı aldım. Çalışmasam bile maaşımı hakediyorum. Bütün sorumluluk Sayıştay idaresine aittir." dediği öne sürülüyor. 

GRİHAT
<< Önceki Haber Sayıştay denetçisinden Diyanet'e ilginç soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER