Selam davasıyla ilgili o soruyu cevaplayamadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Selam davasıyla ilgili o soruyu cevaplayamadı

Toplantıda bir basın mensubu, Salihoğlu’na, “Selam soruşturması çerçevesinde bir gazete 7 bin, başka bir gazete 3 bin kişinin dinlendiğini ileri sürdü. Yaptığınız basın açıklamasında 2 bin 280 kişinin dinlendiğini ifade ettiniz. Söz konusu isimlerin tamamı mahkeme kararı ile dinlenilen kişiler mi? Soruşturmanın gizliliğini ihlal edenler hakkında soruşturma başlattınız mı?” sorusunu yöneltti. Selam soruşturmasının halen devam ettiğini belirten Salihoğlu, soruyu “Kimsenin yaptığı hukuksuzluk yanına kâr kalmamalı.” ifadesiyle geçiştirdi. Gazetecilerin, “Kaç kişi dinlenilmiş? Dinlenilen sayısının 200 olduğu söyleniyor. Mahkeme kararı ile kaç kişi dinlenmiş?” sorusuna da net bir cevap vermekten kaçınan Salihoğlu, “Bir mahkeme kararı ile dinlenen var, bir de onlara mesnet edilerek dinlenenler (dinleme kararı ile dinlenenlerle konuşanlar) var.” karşılığını verdi. Medyada ‘şu savcı şuraya ait, bu hakim buraya ait’ gibi yorumların yapıldığını aktaran Salihoğlu, “Bütün savcı ve hakimler Cumhuriyet’in savcı ve hakimleri, hakkın hukukun yanında olan kişiler.” dedi. Eleştiriye açık olduğunu, ancak www.adalet.org adlı sitede Kartal Hakimi Sevgi Övünç’ün kendisine yönelik ağır eleştirilerde bulunduğunu ifade eden Başsavcı, “Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 15 savcı az mı?’ diyerek bize ve 35 yıllık meslek hayatıma küfretmiştir. Yasal yollara başvuracağım.” diye konuştu.

Hadi Salihoğlu, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının akıbetinin sorulması üzerine de, “Bu soruşturma ile ilgili herhangi bir yetkisizlik kararı vermedik. Çalışmalar devam ediyor. Şu anda soruşturmaya üç savcı bakıyor.” açıklamasını yaptı. “17 Aralık operasyonunu yapan polislere dönük bir soruşturma var mı?” sorusuna ise, “Bu konuda bize bir sürü şikayet geliyor ama bir yorum yapmayacağım, bir şey söylemeyeceğim.” cevabını verdi.  17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında Savcı Celal Kara’nın görevden alınması ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine de, “Ben geldiğimde dosyada Celal Kara, Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol görevliydi. Bir değerlendirmemiz oldu. Sorumluluk bana ait.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Selam davasıyla ilgili o soruyu cevaplayamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER