Silivri Cezaevi'nde bomba etkisi yapan skandal!

Ergenekon sanığı Sami Hoştan'ın Silivri Cezaevi'nde kaldığı koğuşta 2 cep telefonu bulundu.

Silivri Cezaevi'nde bomba etkisi yapan skandal!

Ergenekon, Balyoz ve terör örgütü KCK tutuklu ve hükümlülerinin kaldığı Silivri Cezaevi'nde bir skandal ortaya çıktı. Ergenekon sanığı Sami Hoştan koğuşa telefon soktu. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre olay 24 Ocak'ta yaşandı. Bir ihbar üzerine gardiyanlar koğuşlarda arama yaptı. Arama yapılan noktalardan biri de Ergenekon davasında tutuksuz, ‘kumar çetesi’ davasında tutuklu yargılanan Sami Hoştan'ın koğuşuydu. Gardiyanlar, Hoştan'ın kaldığı koğuşta 2 adet cep telefonu buldu. Odada kulaklık ve uçları kablolarla bağlı dört adet pil de vardı. 

Olay Silivri Cezaevi'nde bomba etkisi yaptı. Hemen inceleme başlatıldı. Güvenlik kamera görüntüleri geriye dönük incelendi. Üç İnfaz Koruma memurunun Hoştan'ın yanına sık sık girdikleri belirlendi.
Silivri Savcılığı 10 gardiyan hakkında soruşturma başlattı. Memurlardan biri ifadesinde müdürleri suçladı. 2'nci müdürün Sami Hoştan'la gizli görüştüklerini öne sürdü. 

İddiaya göre Sami Hoştan cezaevi yönetimini tehdit etti. Skandal üzerine başka bir cezaevine gönderildi. Şimdi savcılık, o telefonları kimlerin kullandığını, cep telefonlarını kimin soktuğunu,  telefonları kullananların kimlerle görüştüğünü araştırıyor. 
<< Önceki Haber Silivri Cezaevi'nde bomba etkisi yapan skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER