Silivri Cezaevi'ndeki 'soğuk' zulüm Meclis'e taşındı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Silivri Cezaevi’nde koğuşların yeterli derecede ısınmamasını TBMM gündemine taşıdı.

Silivri Cezaevi'ndeki 'soğuk' zulüm Meclis'e taşındı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Türkkan, Avrupa’nın en büyük cezaevi olarak tanımlanan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde birçok tutuklu ve hükümlü kaldığını hatırlattı.

14 Aralık operasyonunda tutuklananların da Silivri Cezaevi’ne gönderildiğini anlatan Türkkan, "Bu cezaevinde mahkumların yattığı koğuşlarda bulunan kaloriferlerin yeterince yanmadığı, hatta bazı koğuşlardaki kaloriferlerin hiç yanmadığı iddia edilmektedir. Koğuşların ve hücrelerin özellikle gece saatlerinde mahkumları hasta edecek şekilde soğuk bırakıldığı ve hiç ısıtılmadığı ifade edilmektedir." dedi.

Türkkan, şu soruları yöneltti: "Türkiye'nin en modern ve yüksek teknolojili, Avrupa’nın en büyük cezaevi olarak tanımlanan Silivri Cezaevi, resmi adıyla 'Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde mahkumların yattığı koğuşlarda bulunan kaloriferlerin yeterince yanmadığı, hatta bazı koğuşlardaki kaloriferlerin hiç yanmadığı doğru mudur? Koğuşlardaki kaloriferler neden yakılmamakta hatta bazıları neden hiç ısıtılmamaktadır, bu konuda genel bir arıza mı yaşanmaktadır? Silivri Cezaevi’nde mahkumların yaşadığı ısınma problemi hangi koğuşlarda yaşanmaktadır? Bütün koğuşlarda ısınma konusunda durum aynı mıdır? Bu konuda mahkumdan mahkuma farklı bir tutum mu izlenmektedir? Silivri Cezaevi’ne gönderilen bazı isimlerin koğuşları özellikle mi ısıtılmamaktadır? Koğuşlarda kalanlar bu şekilde hasta edilmeye çalışılarak insan yaşamı neden hiçe sayılmaktadır? Isınma problemi yaşanan koğuşlardaki problem ne zaman düzeltilecek, mahkumlar ne zamandan itibaren normal koşullarda cezalarını çekmeye başlayacaktır?"


CİHAN
 
<< Önceki Haber Silivri Cezaevi'ndeki 'soğuk' zulüm Meclis'e taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER