Siyasiler hedef göstermiş, uyuşturucu bağımlısı öldürmüştü

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumu bölen açıklamalarının tezahürü olarak gösterilen cinayette mahkeme kararını verdi.

Siyasiler hedef göstermiş, uyuşturucu bağımlısı öldürmüştü

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın seçim malzemesi olarak meydanlarda hizmet hareketi ve mensuplarına yönelik kullandığı toplumu bölen ve kutuplara ayıran nefret söylemi Yalova’da 35 yaşındaki bir çocuk babası Mehmet Fatih Öğrü’nün hayatına mal olmuştu. Uyuşturucu bağımlısı Adnan Kibritçi,  Erdoğan’ı desteklemediğini açıkça söylediği için Öğrü’yü silahla başından vurarak öldürmüştü. O davanın ilk duruşmasında mahkeme zanlı hakkında kararını verdi.

ÖNCE PİŞMAN DEĞİLDİ, ŞİMDİ PİŞMAN
Zanlı Adnan Kibritçi polise verdiği ilk ifadesinde Öğrü'nün hizmet hareketine gönül veren bir kişi olduğunu ve dönemin Başbakan'ını eleştirdiği için cinayeti işlediğini itiraf etmişti. Polis ifadesinde pişman olmadığını söyleyen zanlı mahkemedeki ifadesinde ise pişman olduğunu belirtti. 

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞACAK
Mahkeme katil zanlısı Kibritçi’yi önce müebbet hapse mahkum etti. Ardından şahsın cezasını 25 yıla indirdi. 1 yıl 6 ay da ruhsatsız silah kullanmaktan ceza verdi. Hukukçular, zanlının yattığı süre ve iyi hali göz önüne alınarak cezanın 16 yıla inebileceğini ve denetimli serbestlikle de şahsın bir kaç yıl sonra halkın içinde elini kolunu sallayarak dolaşabileceğini söylüyor.

"KARARI TEMYİZE GÖTÜRECEĞİZ"
Verilen karardan memnun olmayan Öğrü’nün ağabeyi Beyazıt Öğrü, kararı temyize götüreceklerini söyledi. Öğrü, “Kardeşimin olaydan 6 ay önce sağ kolundaki tendonlar kopmuştu. Sağ elini kullanamıyordu. Elimizde raporumuz da var. Kardeşim o esnada kendini savunamayacak durumdaydı. Katil bir kaç yıl sonra elini kolunu sallayarak aramızda dolaşacak. Dünyanın en pahalı, insan hayatının ise en ucuz olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz bu kararı temyize götüreceğiz. Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Bunun bir de mahkeme-i kübrası var . Allah oraya bırakmasın.” ifadelerini kullandı.

,



SAMANYOLUHABER.COM

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER