Urla'daki ağaç katliamı şimdilik durdu

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Ovacık köyündeki ağaç katliamıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Urla'daki ağaç katliamı şimdilik durdu

İzmir'in Urla ilçesi Ovacık köyünde, rüzgar enerji santrali pervanelerine yol açmak için başlatılan ağaç katliamıyla ilgili İzmir 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ovacık ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar ise bölgede nöbet tutmaya devam ediyor. Danıştay'ın kesin kararını bekleyen köy sakinleri, "Ağaçlarımızın kesilmesini istemiyoruz." diyor.

Ovacık Köyü Muhtarı Veysel Erköse, bölgede ağaç kesimi yapılmadığını ancak Danıştay'ın kararını beklediklerini söyledi. Firma görevlilerinin sabah saatlerinde bölgeye gelerek kendilerine ait araçlara baktıklarını ve sonra ayrıldıklarını aktaran Erköse, "Ağaçlarımızın yok edilmesini istemiyoruz." dedi. Ovacık köyünde doğup büyüyen 75 yaşındaki Mehmet Gölcük ise, "Burada doğup büyüdük. Bu güzelliklerin yok olmasını istemiyoruz. Ağaçlarımızın kesilmesini istemiyoruz." dedi. Aynı köyde yaşayan 73 yaşındaki Emine Nalcıoğlu da, "Doğallık bozulmasın. Çamlar kesilince oksijenimiz gidecek. Bu çamları kesmeye kalktılar. Kesilmelerini istemiyoruz ve burada bekliyoruz." dedi. Ağaçların kesilmesini istemeyen vatandaşlardan Kadriye Gölcük, "Üç dört gündür buradayız. Ağaçlar kesilmeye başlandığı gün geldik. Urla'dan da destek gelince kesimi durdurdular, şu an kesilmiyor. Biz RES'e karşı değiliz, ormanlarımızın kesilmesini istemiyoruz. Başka yerlerde yapsınlar." diye konuştu. Köy sakinlerinden Eyüp Atalay da, "1985'ten beri burada yaşıyoruz. Bu güzel doğayı yok etmeye çalışıyorlar, biz buna karşıyız. Bütün dünya ağaç dikiyor, bizim ülkemiz nedense bu doğayı yok etmeye çalışıyor. Biz buna karşıyız." dedi. 77 yaşındaki Erdal Gölcük de RES'in başka bir yerde yapılmasını, ağaçlara dokunulmamasını istedi.

İDARE MAHKEMESİ 'DUR' DEDİ

Ovacık köyündeki ağaç katliamına, İzmir 2. İdare Mahkemesi "dur" dedi. Köylüler adına mahkemeye başvuran Av. Hatice Hande Atay, kararla ilgili yaptığı açıklamada, "Urla Ovacık köyü Araplardağı mevkisinde, Hassas Teknik Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından kurulması planlanan Urla Rüzgâr Enerji Santrali projesine ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarının yürütmesi durdurulmuştur." dedi. Mahkeme kararında, ormanlık alanda ağaç kesiminin başlamış olmasının esas alındığını belirten Av. Atay, "Ovacık köyünde yaşayan yurttaşlar olarak açmış olduğumuz davada İzmir 2. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemler esas alınarak, ormanlık alanda kesime başlanılmış olması ve devamı halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle idarenin savunması alınana kadar projenin imar planları hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir." açıklamasını yaptı. Ovacık köylüleri adına konuşan Atay, "Zeytinliklerimiz, ormanlarımız, köylerimiz, hayatlarımız ve geleceklerimizle yan yana kurulması planlanan, yeşil maskeli bu davetsiz misafire karşı hukuki mücadelemiz devam edecek." dedi.
<< Önceki Haber Urla'daki ağaç katliamı şimdilik durdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER